НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО: Песков коментарисао однос Русије са чланицама НАТО - "Турска је пример да може"

Новости онлајн

04. 07. 2021. у 18:10

ДИАЛОГ са Северноатлантском алијансом под ултимативним условима је немогућ, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО: Песков коментарисао однос Русије са чланицама НАТО - Турска је пример да може

Фото: ЕПА

- Чак и са Северноатлантском алијансом може се и треба да се разговара, јер само путем дијалога тачно могу да се пренесу забринутости колеги - нагласио је он у програму „Москва. Кремљ. Путин“.

Према речима Пескова, упркос покушајима Русије да обнови дијалог, суочена је са покушајем наметања агенде.

- Штавише, у ултиматумативном облику. То и даље чини немогућим дијалог под условима које покушавају да нам наметну - истакао је портпарол Кремља.

Истовремено, Песков је приметио да Алијанса није усмерена ни на које друге функције, осим на конфронтационе.

- НАТО не доноси никакву стабилност на континенту, већ супротно, у питању је дестабилизујући елемент. Истовремено, Руска Федерација је увек била заинтересована за успостављање конструктивних односа са Алијансом - додао је.

Турска – пример да Русија може да гради партнерске односе са НАТО-ом

Истовремено, Песков сматра да је сарадња Русије и Турске пример да са земљама НАТО-а могу да се граде контруктивни односи.

- Заиста, Турска је НАТО земља, али су истовремено наши односи са том земљом, ипак, пример да чак и са чланицама НАТО-а могу и морају да се граде партнерски односи - рекао је он.

Песков је изразио наду да у односима Русије и земљама НАТО-а „није све тако црно“ и да чак и земље чланице Алијансе, упркос неспорној дисциплини у том блоку изграђеној на врло једноставној вертикали на чијем су врху САД, свеједно могу да задрже свој суверенитет и да заузму одговорну позицију у погледу осигуравања регионалне безбедности“.

(Спутњик)

Стога су односи са Анкаром у том контексту веома важни, сматра портпарол Кремља.

„Пре ће бити да су ти односи стабилизујући за наш регион. Уосталом, аутомат Кашањикова не може да буде ништа осим аутомата Калашњикова. Тако и НАТО не може да буде ништа сем НАТО-а. То је блок створен за супростављање, конфронтацију“, закључио је Песков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ГРЕХ: Обичај који се усталио на српским сахранама у супротности је са црквеним учењима