ПОНОВО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Делта сој корона вируса закључава Португал

Танјуг

01. 07. 2021. у 21:19

НОЋНИ полицијски час поново се уводи у неколико португалских градова, укључујући Лисабон и Порто, чиме власти покушавају да ставе под контролу нови талас инфекција ковид-19 који је погодио земљу.

ПОНОВО ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: Делта сој корона вируса закључава Португал

Фото: АП

Португласка влада је данас саопштила да се од петка, са трајањем од 23 часа до 5 сати ујутру, уводи полицијски час у 45 високо ризичних општина, преноси Ројтерс.

Људи који живе у градском подручју Лисабона, где је концентрисана већина нових случајева, мораће да приложе тест негативног коронавируса или потврду о вакцинацији да би напустили или ушли у регион током викенда.

Широм 45 општина у којима ће се применити ноћни полицијски час, рад на даљину је обавезан кад год је то могуће, ресторани и кафићи се морају затворити у 22:30, а венчања и друге прославе се могу одвијати само према ограничењима која су на снази.

Нови случајеви у Португалу, који се у јануару суочио са најтежом ситуацијом због коронавируса, данас су нарасли за 2.449 , што је највећи пораст од средине фебруара.

Број преминулих од последица ове болести је једноцифрен, и знатно је испод нивоа који је био у фебруару, а број особа којима је потребна болничка нега такође се повећао, али је и даље далеко испод скоро 7.000 хоспитализованих пацијената, колико их је било када је земља била затворена раније ове године.

- Ни у ком случају не можемо да тврдимо да се пандемија контролише. Ситуација је таква да је неопходно поштовање свих мера, избегавање окупљања, прослава, како би задржали ове бројеве - рекла је министарка кабинета Мариана Виеира да Силва на конференцији за новинаре.

Нови случајеви се пријављују углавном међу невакцинисаним млађим људима, а власти, које за нови раст окривљују Делта сој коронавируса, покушавају да убрзају кампању имунизације и према том плану, они од 18 до 29 година на реду су за вакцину следеће недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ДА БУДУ ОПРЕЗНИ, ТАЈВАН ЈЕ КИНЕСКА ТЕРИТОРИЈА: Пекинг експресно одговорио на Бајденову изјаву