НАСТАВЉЕНО ПРЕПУЦАВАЊЕ РУСА И ЧЕХА ОКО ВОЈНОГ СКЛАДИШТА: Члан Думе поручио - "Пре ће добити слушни апарат него 40 милиона евра"

Танјуг

29. 06. 2021. у 09:09

Чешки политичари ће пре добити слушни апарат него компензацију од Русије за експлозије у Врбјетицама 2014. године, изјавио је данас председник Одбора за спољне послове руске Думе Леонид Слуцки.

НАСТАВЉЕНО ПРЕПУЦАВАЊЕ РУСА И ЧЕХА ОКО ВОЈНОГ СКЛАДИШТА: Члан Думе поручио - Пре ће добити слушни апарат него 40 милиона евра

Фото: pixabay

- Апсурд чешких захтева за накнаду штете у износу од 25,5 милиона евра за експлозије у складишту оружја Врбетице, поменут у медијима, упоредив је само са апсурдношћу самих тврдњи наводне умешаности руских обавештајних служби у тај инцидент - навео је Слутски на свом Телеграм каналу, пренео је ТАС С.

Слуцки је са жаљењем приметио да "прашка пракса намерне деградације руско-чешких односа и даље подрива перспективе њиховог потенцијалног решавања".

Новински сајт Млада Фронта Днес известио је да је заменик чешког министра спољних послова Мартин Смолек уручио руском амбасадору у Чешкој Александру Змејевском ноту у којој се захтева пуна накнада штете настале услед експлозија у Врбетицама, за које Праг оптужује руске обавештајце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)