БИО ЈЕ УМЕШАН У ТРГОВИНУ ДРОГОМ: Детаљи инцидента у Грчкој, свештеник ухапшен јер је бацио киселину на седам митрополита!

Novosti online

23. 06. 2021. у 23:46

ГРЧКА полиција данас је ухапсила свештеника који је нешто раније напао групу епископа у манастиру Петраки у Атини, бацивши витриол на њих.

БИО ЈЕ УМЕШАН У ТРГОВИНУ ДРОГОМ: Детаљи инцидента у Грчкој, свештеник ухапшен јер је бацио киселину на седам митрополита!

Фото: АП

Седам епископа који су се састали како би размотрили рашчињење тог свештеника, задобили су опекотине по лицу и рукама и хитно су пребачени у болницу. Тројица су тешко повређена.

Према првим информацијама, свештеник-починилац припада бискупији Вериа и био је умешан у случај трговине дрогом, а у нападу је повређен и полицајац који је ухапсио починиоца. Полицајац је лечен у 401 војној болници. Починилац је на своје жртве бацио две боце каустичне течности.

Према информацијама међу оштећенима су два адвоката која су била присутна на апелационом суду. Митрополити Кифисија, Глифада, Дрииноуполеос, Арта, Кассандреиа, Гоумениса и Закинтхос учествовали су у Синодском суду. Најмање два митрополита имају опекотине ока.

Офталмолошко одељење болнице Геннимата је у приправности, ако буде неопходно да се прими неко од жртава напада са каустичном течношћу било из Лаика или из КАТ-а.

Повређени су митрополити Касандреиа Никодимос, Артас Калиникос, Андреас Дринополеос, Закинтос Дионисиос IV, Кифисиас Кирилос, Гоуменисис Димитриос и Глифада, Антониос. Према досадашњим информацијама, митрополити Глифада, Закинтос и Кифисија су тешко повређени.

Поглавар Грчке православне цркве архиепископ Јероним и министар здравља Василис Кикилиас отишли ​​су у Народну болницу како би се информисали о здравственом стању јерарха, док је министар образовања Ники Керамеос отишао у КАТ. Истовремено, премијер Кирјакос Мицотакис контактирао је  Јеронима телефоном.

- Молимо се за првосвештенике, жртве напада - рекао је митрополит Н. Јоније и Филаделфије Габријел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)