ГОВОР ТЕЛА РЕКАО СВЕ: Путин деловао као да би радије био негде другде

Танјуг

16. 06. 2021. у 17:20

СПЕЦИЈАЛИСТА за говор тела из Њујорка Мери Сивијело, у председницима САД и Русије, Џозефу Бајдену и Владимиру Путину, приликом официјалног дела уочи почетка данасњег састенка у Женеви видела је "одлучност, ауторитет и озбиљност", али са два другачија приступа, наводећи да је "Путин деловао као да би радије био на неком другом месту."

ГОВОР ТЕЛА РЕКАО СВЕ:  Путин деловао као да би радије био негде другде

Фото: ЕПА

- Ово није родео за обојицу. Наступили су самоуверено, али су имали различит стил - рекла је Сивијело, а пренео Би-Би-Си.

Када су се руковали, Сивијело је приметила да је Бајден имао мали, срдачан осмех, што је знак да "жели да се игра лопте", док је Путиново лице било озбиљно.

- Путин је деловао као да проверава пошту, као да је на исфорсираном маршу. Деловало је да би радије био на другом месту - описала је Сивијело.

Иста динамика остала је када су двојица лидера почела разговор иза затворених врата.

- Када је сео, Бајденове ноге су биле благо окренуте ка Путину, што је својствено некоме ко је отворен за разговор - каже она.

Са друге стране, код Путина, ноге су биле радвојене и избачене напред, што је агресивнија поза која указује да је мање отворен за разговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)