ПИЈАНИМА ЗАБРАЊЕНО ДА ШЕТАЈУ ПСЕ: У Русији се спрема нови закон о добробити животиња

Новости онлине

09. 06. 2021. у 17:32

ВЛАДА Русије је одобрила нацрт закона којим се мењају правила одговорног поступања према животињама.

ПИЈАНИМА ЗАБРАЊЕНО ДА ШЕТАЈУ ПСЕ: У Русији се спрема нови закон о добробити животиња

Фото Н. Фифић

План је да се у оквиру закона уведу нова правила и да се забрани шетња паса људима у пијаном стању и деци млађој од 14 година.

Предлог чланова Савета Федерације је и да се ограничи број животиња у стану, као и дужина повоца за псе. Аутори предлога Алексеј Мајоров, Татјана Гигељ и Виктор Новожилов сматрају да се промене могу успешно увести у све регионе земље без финансијских улагања.

У Влади су ипак предложили да се размотре варијанте могућих извора финансирања и сматрају да је потребно прецизирати закон, јер није јасно на које се животиње мисли у могућим забранама.

Према информацијама руског листа „Известија“, у Државној думи су подељена мишљења поводом ове иницијативе. Тако шеф кабинета за екологију и очување животне средине Владимир Бурматов сматра да региони имају довољно овлашћења да регулишу ситуацију са шетњом паса и бригу о кућним љубимцима. „Либерално демократска партији Русије“ и „Праведна Русија“ су подржале предлог закона.

И потпредседник Московског друштва за заштиту животиња Кирил Горјачов верује да су потребна ограничења за шетњу кућних љубимаца деци млађој од 14 година и пијаним грађанима. Он сматра да би забрана требало да се односи само на људе у умереном или високом степену пијанства, како се не би непотребно пооштравала ограничења.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)