АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КАРТЕ: Спреман извештај Пентагона о НЛО! (ВИДЕО)

Novosti online

04. 06. 2021. у 21:20

ИЗВЕШТАЈ америчке владе о виђењима неидентификованих летећих објеката (НЛО) није пронашао доказе о ванземаљским активностима, али их не искључује, рекли су званичници америчким медијима.

АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КАРТЕ: Спреман извештај Пентагона о НЛО! (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

Очекује се да ће се у прегледу 120 инцидената закључити да америчка технологија у већини случајева није била умешана.

Али осим тога, извештај не даје коначне процене о томе шта би ти објекти могли бити, рекли су званичници.

Декласификована верзија извештаја требало би да буде достављена посланицима у јуну.Извештај је производ војне оперативне групе основане прошле године за истрагу деценијама необјашњивих ваздушних осматрања у ваздушном простору САД-а.

Извештај је био део пакета за помоћ против пандемије који је прошле године потписао бивши амерички председник Доналд Трамп.

Његово објављивање заокупило је машту јавности у САД-у, где су виђања НЛО-а већ дуго извор интрига и теорија завера о ванземаљцима.

Спекулације о садржају извештаја градиле су се међу ентузијастима НЛО-а уочи његовог предвиђеног пуштања у Конгрес 25. јуна.

О детаљима студије у четвртак су први пут извештавали Њујорк Тајмс, а пратили су их Си-Ен-Ен и Вашингтон Пост.

Ти медији су рекли да су разговарали са више владиних званичника о налазима дуго очекиваног извештаја.

Си-Ен-Ен је рекао да је разговарао са три извора који су рекли да извештај не искључује ванземаљске активности као могуће објашњење у неким од ових случајева.

Нема, међутим, доказа да су ваздушни феномени којима су последњих година сведочили пилоти морнарице били ванземаљске летелице, известио је Тајмс.

Позивајући се на обавештајне званичнике, лист је рекао да би експериментална технологија супарничке силе, попут Кине или Русије, могла да објасни барем неке ваздушне појаве.

Новине и Си-Ен-Ен рекли су да су обавештајни службеници забринути због импликација на националну безбедност овог закључка.

О неким виђењима се говорило у недавном извештају Си-Би-Ес Њуз који је прошлог месеца обновио интересовање за НЛО.

Програм мреже "60 Минута" интервјуисао је пилоте америчке морнарице који су рекли да су видели необјашњиве летелице које су летеле брже и биле су управљивије од било чега раније виђеног.

Један пензионисани пилот, Рајан Грејвс, рекао је да је његова ескадрила борбених авиона почела да виђа НЛО-е како лебде изнад ограниченог ваздушног простора у близини обале Вирџиније 2014. године.

(Би-Би-Си)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)