БИЛИ СУ И ИЗНАД НАС: Књига "НЛО над Балканом" Компаније "Новости" од данас пред читаоцима

В. Н.

22. 01. 2021. у 12:20

БИЛИ СУ И ИЗНАД НАС: Књига НЛО над Балканом Компаније Новости од данас пред читаоцима

Архива

ПО први пут у историји цивилизације, најкасније 28. јуна 2021, биће званично представљено "шта то неидентификовано лети над планетом Земљом".

Према Закону о одобрењу представљања обавештајних података за уочене ваздушне објекте који нису идентификовани као летелице са земље, изгласаном у јуну 2020, Обавештајна заједница САД је дужна да америчким конгресменима и сенаторима објасни шта зна о мистериозним феноменима на небу који се свакодневно запажају широм света.

Закон, у осам тачака, америчким обавештајцима налаже и да именују особу у име свих својих агенција која ће јавности и законодавцима у Конгресу бити "портпарол" за непознате догађаје на небу - овако, према речима Драгана Вујичића, новинара "Новости" и аутора књиге "НЛО над Балканом" (прве у издању "Библиотеке мистерије"), укратко гласи оно "ново" о летећим тањирима што нас очекује у наредној години.

Најновије издање "Новости" се од данас налази у продаји у свим књижарама у земљи, као и у продавницама "Новости" у Београду, Нишу и Новом Саду.

Књига представља хронику појављивања непознатих летећих објеката над Балканом, али и својеврстан лексикон мистерија НЛО током историје цивилизације. "Вечерње новости", од свог настанка, увек су имале новинара задуженог "за ванземаљска питања".

"ВАНЗЕМАЉСКО"

Како објашњава аутор, "НЛО над Балканом" се временски поклапа са дуго очекиваном књигом "Ванземаљско" Авија Леба, главног астрофизичара Универзитета Харвард, која се очекује 26. јануара и говори о објекту који је 2017. пролазио кроз нашу галаксију нашавши се у близини земље. Леб каже да је то први НЛО за који је установљено да долази из друге галаксије, да је вештачки убрзавао и успоравао мењајући орбите и да је могуће чак да представља и "смеће из других галаксија". Једна од теза из књиге је да је објекат у облику огромне цигаре назван "Оумуамуа" можда и еколошки експеримент неке удаљене цивилизације. Према мишљењу аутора и издавачима, ово дело ће променити перцепцију јавности о постојању НЛО.

Наиме, Јован Марјановић, наш дописник из Сплита, први је 1976. објавио књигу "НЛО над Југославијом", која је тада била хит од Вардара до Триглава, а потом је у нашим новинама дуго радио Сретен Петровић, уредник рубрике "Наука" чији су текстови о летећим тањирима у осамдесетим и деведесетим годинама били југословенске "ексклузиве". Наша нова књига иде тим трагом.

Архива

Најновија књига "Новости" у првом реду приповеда о феноменима везаним за небо изнад региона. Заснована је на личним сведочењима бројних официра ваздухопловства (чак четири наша генерала). У њој ексклузивно говори др Александар Костић, некадашњи начелник Ваздухопловног института у Жаркову и радариста који је наводио наше "мигове 21" на НЛО над Јадраном током Титовог "лова на летеће тањире" 1975. године.

Први пут се детаљно пише о летелицама Николе Тесле, који је био инспирисан "погоном" НЛО и предлагао решења како направити сличне машине. Мало је познато да су Ајнштајн и Опенхајмер после активирања прве атомске бомбе и инвазије НЛО која је уследила писали предлог председнику САД Труману како поступати са "непознатим гостима" када се оствари комуникација са њима. Такође је заборављено да је Карл Густав Јунг, један од најугледнијих психолога прошлог века, био и највећи колекционар сазнања и фотографија НЛО из тог времена, а да су научници Америке и Русије први пут баш због "тањира" 1960. сели заједно за сто на Конгресу у Јеревану и да су поделили своја сазнања.

- Вељко Мајсторовић, пуковник са ВТИ, био је својевремено задужен у име ЈНА да истражује податке о појавама на нашем небу. Код њега су се сливале пријаве пилота и очевидаца, а како је установљено, наши подаци су размењивани са Америком и Русијом, од шездесетих до деведесетих, када је ЈНА имала много авиона на небу и "ванземаљци" су имали велики интерес за нас - каже аутор, додајући да је феномен изнад Подгорице и Јадрана из 1975, када су 24 наша пилота у 12 авиона имала пред собом НЛО био својеврсни рекорд светске авијације.

Архива

Одувек је једна од највећих преокупација човечанства била питање постоји ли живот ван земље и да ли смо сами у свемиру. Прошле године је са Универзитета Корнел потврђено да су научници у њиховој радио-осматрачкој станици у Холандији примили прве радио-сигнале са планете изван Сунчаног система, и то су прави радио-рафали који периодично стижу са егзопланете из сазвежђа Тау Ботес, са небеског тела идентификованог као Планета 9.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)