АКО НАТО КРЕНЕ, РУСИ СТИЖУ ЗА ЈЕДАН ДАН: Лукашенково страшно упозорење западним силама - базе су већ спремне!

Новости онлине

01. 06. 2021. у 17:27

УКОЛИКО се НАТО активира руске трупе могу брзо стићи у Белорусију, и то за свега један дан, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

АКО НАТО КРЕНЕ, РУСИ СТИЖУ ЗА ЈЕДАН ДАН: Лукашенково страшно упозорење западним силама - базе су већ спремне!

Фото: ЕПА

Како је нагласио, током састанка са руским председником Владимиром Путином у Сочију није конкретно било говора о пребацивању руских јединица или формирању војних база. Такве акције су предвиђене концептом војне безбедности Савеза Русије и Белорусије.

- Уколико дође до неке напетости, уколико приметимо да се активирају у НАТО-у, па све до војног сукоба, у року од једног дана руске јединице и трупе ће бити пребачене у Белорусију, за шта су одређене базе, аеродроми и остало - рекао је председник, преноси државни портал "СБ. Белорусија данас".

Белоруски лидер је истакао да је таква опција могућа само у случају заоштравања војне ситуације и додао да Запад нема права да прекорева Белорусију због размештања руских војника.

- Ви пребацујете и формирате базе у Пољској. Не виде брвно у свом оку, а нас почињу да убијају у свим правцима - констатовао је председник.

Такође је додао да ће Русија испоручити Белорусији савремено наоружање, а званичницима је наложио да заједно са руским колегама саставе списак неопходног оружја.

Путин и Лукашенко састали су се у Сочију 28. и 29. маја, а то је већ трећи састанак двојице лидера од почетка године.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)