"ЛАКО ЈЕ ПОЈАС ВЕЗАТИ": У Бијељини одржан округли сто на тему повећања безбедности у саобраћају

Б. Милошевић

21. 05. 2021. у 16:22

У ОКВИРУ шесте УН седмице безбедности саобраћаја, и кампање "Лако је појас везати" у Бијељини је одржан округли сто на тему "Управљање брзинама у насељу" .

ЛАКО ЈЕ ПОЈАС ВЕЗАТИ: У Бијељини одржан округли сто на тему повећања безбедности у саобраћају

ФОТО: Б.Милошевић

Округлом столу су присуствовали министар саобраћаја Републике Српске Недељко Ћорић,директор Агенције за безбедност саобраћаја Србије Душко Пешић,министар комуникација у Савету министара БиХ Војин Митровић,и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Војин Митровић је истакао, да је у току израда две стратегије о безбедности саобраћаја са колегама из УН,чији је циљ-нула настрадалих у саобраћају.

-Све институције- полиција,здравствене и образовне установе,одређена министарства,ауто школе, технички прегледи, на одређен,систематски начин могу помоћи да се ниво безбедности у саобраћају подигне на виши ниво -рекао је министар Митровић.

Након округлог стола,на Тргу краља Петра Карађорђевића,у организацији АМС РС, организоване су активности на симулатору превртања возила, и наградну игру у којој су додељене две дечије ауто седалице.

-Циљ кампање "Лако је појас везати" је повећање нивоа безбедности учесника у саобраћају у РС,повећање употребе безбедоносног појаса код возача,путника у возилу и дечијих ауто- седишта.Морају се променити ставови возача према употреби појаса, који је један од најефективнијих елемената пасивне безбедности у возилу - истакао је Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)