ОПШТИНА БОРОВО: СДСС наставља да реализује инфраструктурне пријекте

Новости онлајн

14. 05. 2021. у 13:13

ОПШТИНА Борово је завршила пројекат изградње вишенаменске зграде и тим поводом уприличено је свечано отварање 13. маја.

ОПШТИНА БОРОВО: СДСС наставља да реализује инфраструктурне пријекте

Фото: Новости

Вишенамеснку зграду Општина Борово почела је да гради 2019. године и за ту потребу издвојено је до сада нешто више од три милиона куна.

– Објекат којег смо данас свечано отворили јесте пројект којег је општина Борово реализовала, осмислила и изградила у протекле две године. То је објект за којег смо проценили да је од значаја и потребе за општину Борово, наша удружења и све наше мештане који ће имати потребу да је користе. Осим доњег дела који ће служити за разна дешавања и догађаје забавног карактера, на горњем спрату ове зграде имамо неколико просторија које ће користити наша удружења као и један простор који ће користити Удружење треће животне доби за потребе пројекта који нам је одобрен са Удружењем жена Вуковар. Такође, у овом делу налазиће се и теретана намењена играчима фудбалског клуба Слога Борово, а на једном делу налазе се трибине за гледање утакмица нашег клуба – истакао је начелник општине Борово Зоран Баћановић.

Фото: Новости

За потребе изградње ове зграде општина Борово обезбедила је средства из више извора финансирања.

– Овај пројект је реализован успешно, а његов финансијски оквир је негде око три милиона куна и то су средства која смо једним делом обезбедили из буџета општине Борово, а другим делом средства смо покупили из других извора финансирања, пре свега капиталних инвестиција Српског народног већа, пројекти према ресорним министарствима и један део помоћи Вуковарско-сремске жупаније који се тиче углавном опремања просторија. Све у свему објекат је заиста прелеп, налази се на правом месту и он ће сигурно бити од користи свим нашим мештанима – нагласио је Баћановић.

Према речима начелника ове општине, сала која се налази у доњем простору је таква да може да се користи за све оно што је потребно људима за разне свечаности и програме те се очекује да ће заиста имати функцију и своју употребљиву вредност. Такође, изградња ове зграде један је од најважнијих пројеката општине Борово у протеклом периоду.

– С обзиром на то да смо пре тога направили неке капиталније инфрастуктурне пројекте који се тичу рециклажног дворишта, могу рећи да је ово за протеклу годину заиста била највећа финансијска инвестиција, али могу рећи да смо исто тако у дечији вртић Златокоса уложили доста средстава, да смо радили на асфалтирању локалних саобраћајница, да смо у потпуности завршили уградњу лед расвете, али сигурно да је ово појединачно најважнији пројекат који је уједно и финансијски највећи – закључио је Баћановић.

Свечаном отварању мултифункционалне зграде у Борову присуствовали су представници политичког, духовног, културног и спортског живота у Борову, а симболичним пресецањем врпце зграду је свечано отворила саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков и Срђан Јеремић кандидат за дожупана у Вуковарско-сремској жупанији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)