СВЕТИТЕЉУ У ЧАСТ: Прослављена слава и обележено 20 година манастира Свети Василије

Б. МИЛОШЕВИЋ

12. 05. 2021. у 19:16

У ПОРТИ манастира Свети Василије Острошки, у центру Бијељине, уз присуство великог броја верника, уз поштовање епидемиолошких мера,служена је света литургија и сломљен славски колач,те обележено две деценије од освећења велелепне богомоље.

СВЕТИТЕЉУ У ЧАСТ: Прослављена слава и обележено 20 година манастира Свети Василије

Фото: Б. Милошевић

Свету архијерејску литургију служили су, епископ зворничко-тузлански, владика Фотије,и епископ осјечко-пољски Херувим,са свештенством и монаштвом епархије зворничко-тузланске. Литургији и славској свечаности, присуствовао је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић,који је био и кум славе.

- Данас смо се,упркос овој несрећи са епидемијом,сабрали у великом броју,да се помолимо Светом Василију,за спасење наше и душа наших,рекао је владика Фотије,обраћајући се многобројним верницима.

Свети Василије је заштитник наше епархије,и молимо се да ,уз помоћ Исуса Христа, не буде више гладних и болесних,ракао је владика.

Градња манастира Свети Василије Острошки у Бијељини,трајала је од 1996 до 12.маја 2001 године,када је манастир,уз присуство 19 архијереја СПЦ и освештан.Порад храма је изграђена и зграда седишта Епархије са библиотеком која броји више од 30.000 наслова.

Унутрашњост храма је живописао Драган Марунић из Београда,а комплексом доминира звоник висок 37 метара...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)