ИДУ УЛИЦАМА И ВИЧУ "УБИЈ СРБИНА": Незапамћен скандал на Васкрс у Борову (ВИДЕО)

Novosti online

02. 05. 2021. у 10:48

ГРУПА мушкараца снимљена је данас на дан Васкрса у Борову у Хрватској како иде улицама и виче "Убиј Србина", а снимци су објављени на Фејсбук страници "Опћина Борово".

ИДУ УЛИЦАМА И ВИЧУ УБИЈ СРБИНА: Незапамћен скандал на Васкрс у Борову (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Фејсбук

На снимцима се види како мушкарци уз пратњу полиције скандирају и провоцирају становнике овог места.

Док младићи пролазе кроз место где живе Срби и узвикују "Убиј Србина" полиција полако иде иза њих колима и не интервенише. 

Поворка се запутила до споменика 12 хрватских полицајаца који су на овај дан 2. маја 1991. године погинули у сукобу са локалним становништвом. 

Иначе, ова навијачка група већ годинама напада и малтретира Србе у Вуковару, а последња два дана то чини са Србима у Борову. Тако су се јуче, за 1. мај, такође у пратњи полиције окупили у центру овог места и на зиду једне приватне продавнице из Вуковара, уз одобрење власника, направили огроман мурал са хрватском заставом и знаковима хрватских војних снага.

Како медији наводе док су они цртали по зиду, чувале су их јаке полицијске снаге. На својим страницама на друштвеним мрежама већ су најавили обрачун са онима који тај мурал буду дирали.

Како кажу мештани Борова, ова навијачка група већ данима патролира по селу, испитујући терен, а једног младића су и напали поред православне цркве.

Општина Борово се огласила поводом осликавања мурала и најавила да ће наћи решења да га уклони.

- Ако неко сматра да се на овакав начин може градити заједнички живот и размишљати о будућности требао би се мало запитати о чему је размишљао. Да ли је директор Велепромета, трговине која у Борову послује годинама и чије су муштерије мештани Борова, давајући сагласност групи непознатих људи која је дошла у Борово да насликава мурале којима место у Борову није, уопште размишљао. Ако јесте онда се није руководио разборитошћу.

На овакав начин само се распирују тензије и ни на који начин се не доприноси развоју заједничког живота између већинског народа и припадника српске заједнице.Позивамо све мештане Борова да не наседају на овакву провокацију, а ми ћемо пронаћи начин да се изглед парка врати у првобитно стање у што скоријем времену. - саопштили су из Општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)