ГЛАДНА ЗВЕР ИЗГРИЗЛА ПАСТИРА: Mедвед напао човека у селу код Коњица, са тешким повредама пребачен у Сарајево!

О. М.

19. 04. 2021. у 22:23

ПАСТИР С. Х. (53) из Коњица тешко је повређен када га је у недељу напао медвед у селу Реповци код Коњица.

ГЛАДНА ЗВЕР ИЗГРИЗЛА ПАСТИРА: Mедвед напао човека у селу код Коњица, са тешким повредама пребачен у Сарајево!

Фото: Депоситпхотос

У борби са великом звери С. Х. је задобио тешке повреде у виду прелома обе руке, и више угриза и раздеротина по глави, лицу и телу. Како незванично сазнајемо, С. Х. је чувао велико стадо оваца када је гладни медвед "упао" међу њих. У намери да одбрани овце, пастир је покушао да отера медведа који је потом насрнуо на њега.

Несрећном човеком помоћ је указана у Ургентном центру Опште болнице у Коњицу, али је због тежине повреда пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву на даље лечење.

Портпарол МУП ХНК Људевит Марић каже да је полицији напад пријавила дежурна техничарка коњичке болнице.

- Полицији је пријављено да је у недељу око 12 часова на локалитету Текиње, медвед напао пастира С. Х. и нанео му тешке повреде - рекао је Марић.

Засада није познато о којем и коликом је медведу реч, будући да је С. Х. у тренутку напада био сам. Ловци у Коњицу наводе да су у задње време имали пријава о појави великог медведа на том локалитету. Међутим, локалном становништву досада није стварао проблеме. Иначе, директни напади медведа на људе су изразито ретка појава и обично се дешавају искључиво уколико се звер осети угроженом.

Сличан напад догодио се у јулу 2019. код Котор Вароша, када је медвед на њиви напао пољопривредника Нову Томића и откинуо му стопало и део потколенице. Томић је током ноћи обилазио жито када га је медвед напао. Током борбе успео је да се истргне, дочепа пиштоља и пуца у звер која је искрварила насмрт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)