МИЛАНОВИЋ О НОН-ПЕЈПЕРУ: Нема говора о разлазу, то превазилази машту чак и сценариста београдских крими серија

Танјуг

17. 04. 2021. у 23:00

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је прича о мирном разлазу у Босни и Херцеговини толико неозбиљна, али истовремено и опасна да је не треба стављати чак ни на нон-пејпер, ма од кога год долазила.

МИЛАНОВИЋ О НОН-ПЕЈПЕРУ: Нема говора о разлазу, то превазилази машту чак и сценариста београдских крими серија

Фото Танјуг/ХИНА

За евентуалну повезаност Србије и њеног председника Александра Вучића са том идејом, Милановић каже да то превазилази машту чак и сценариста београдских крими серија.

- Било какво мирољубиво разилажење - Хрватска до Дрине, Београд до Уне - то не долази у обзир. И у том смислу тај папир је big sh*t", рекао је Милановић у свом маниру.

Он каже да се нада да незванични дипломатски документ није дошао из Љубљане, јер "објективно, ја њих доста поштујем и мислим да нису баш тако залупани".

- Што се мене тиче, нема говора о разлазу БиХ. Оно о чему има говора је давање темељних уставних права из Дејтона која хрватском народу припадају, а која су им ускраћена, па чак и украдена - поручио је Милановић, пренела је Хина.

Милановић је констатовао да од разлаза у БиХ неће бити ништа и додао да се то неће допасти председавајућем Председништва БиХ Милораду Додику, али да верује да је и он тога свестан.

Хрватски председник такође не верује да би, како је казао, председник Србије Александар Вучић стајао иза идеје уједињења (тзв.) Косова и Албаније.

- Дакле, прво признања (тзв.) Косова, што је већ пуно, и онда још уједињење (тзв.) Косова и Албаније - рекао је Милановић.

Коментаришући писање појединих медија да та идеја долази из Београда, Милановић каже да тек та - комбинаторика надилази машту и сценариста најбољих београдских криминалистичких серија, као што су Тајкун, Мочвара, Беса и сличне. Погледајте - препоручио је Милановић.

Он за Јаншу каже да - зна бити врло ''анфан терибл'' и нешто друго уз то.

- Тај Јанша је у ствари према Хрватској био, нећу рећи благонаклон, али видело се да иза њега стоји нека подршка која је континуирана у словеначкој политици и управо зато ме каткад знао да изненади неким својим конструктивним ставовима, без обзира на то што зна да прича доста тога - рекао је Милановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

18.04.2021. 12:02

@Ivan - Naravno, ali da bi se zaista pravda bila zadovoljena, takvu podelu treba izvršiti u svim bivšim SFRJ republikama i to po stanju koje je bilo pre proterivanja Srba iz istih. Svi znamo da su njihove granice veštački postavljene od Brozovih komunista, a podelu Jugoslavije po njima je iskoristio Nato da izazove krvavi građanski rat, u kojem je ta zločinačka alijansa ostvarivala svoje geo-strateške interese.