СЛОВЕНЦИ УВОДЕ ВЕЋЕ КОНТРОЛЕ НА ГРАНИЦАМА: На балканској мигрантској рути све више - Хрвата!

Срна

09. 04. 2021. у 00:07

СЛОВЕНАЧКА полиција поново је, због повољнијих временских прилика на балканској мигрантској рути, повећања броја миграната и организатора незаконитих прелазака границе, пооштрила контролу спољне шенгенске границе са Хрватском.

СЛОВЕНЦИ УВОДЕ ВЕЋЕ КОНТРОЛЕ НА ГРАНИЦАМА: На балканској мигрантској рути све више - Хрвата!

Фото: ЕПА

 

Према информацијама словеначког МУП-а, уз редовне граничне патроле, полиција ће приликом конроле користити и специјалне јединице и расположива техничка средства.

Полицији ће у откривању и спречавању илегалних миграција, откривању организатора незаконитих прелазака границе и другог прекограничног криминала, помагати и припадници војске, пише "Глас Истре".

У прва три месеца ове године словеначка полиција затекла је укупно 1.108 миграната који су илегално прешли спољну шенгенску границу, као и 126 миграната који су покушали избећи граничну контролу. Међу мигрантима превладавају држављани Авганистана, Бангладеша и Турске.

Због избегавања контролних тачака за контролу епидемије ковида 19, откривен је и значајан број држављана Хрватске, њих 103 који су незаконито прешли државну границу.

Међу најоптерећенијим полицијским управама, где је забележен највећи број ухваћених миграната, истичу се полицијске управе Копер (603), Марибор (254) и Ново Мјесто (114).

У досадашњим акцијама појачане контроле границе, уз полицијске службенике из полицијских управа гђе се спроводила контрола учествовали су и и полицајци из специјалне јединице полиције, али и водичи службених паса, ваздухопловна полицијска јединица и оператери дронова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)