ХРВАТИ БЕСНИ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ НЕМОЋИ: Буне се због буњевачког језика, добили бруталан одговор Србије

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

17. 03. 2021. у 15:49

- ОДГОВОР министра спољних послова Србије Николе Селаковића на просведну ноту Хрватске поводом претњи упућених Хрватима у Војводини незабележен је у дипломатској пракси и није европски, а ни добросуседски - поручио је хрватски шеф дипломатије Гордан Грлић Радман.

Mihailo

17.03.2021. 16:45

Ko je bio u Subotici video je da su javni natpisi na srpskom, mađarskom i hrvatskom. Da li toga ima u npr. Baranji? Mađarski može, srpski ne može. Da li srpskog ima u Vukovaru? Nema! O kakvom reciprocitetu priča hrvatska vlast. Hrvatski je službeni jezik u Vojvodini a srpski nije ni u jednoj županiji

Sasa

17.03.2021. 17:14

Gdine Grlic, Vi hrvati ne poznajte drugi jezik osim iskljucivo reciprociteta. Srbi u "velikoj i demokratskoj" Hrvatskoj ne u 21 veku nemaju ni struju bukvalno, da ne pominjemo drugo. Tvrdim to odgovorno. A Vasi hrvati u Srbiji imaju mnogoooo vise pa i Jelacicevu kucu u NS. Tako da osim sto lazete drugo nista ni ne znate.

zoran

17.03.2021. 18:12

Bunjevci su narod za sebe jedino su katolici kao i Hrvati !!! A molim ih sve iz Hrvatske da nelupaju ---kad bi Srbija uvela iste mere za Hrvate u Srbiji kao što imaju Srbi u HRvatskoj (trećinu pobiti,trećinu pokrstiti,trećinu proterati ) gde bi nam bio kraj ? Šta bi bilo da zabranimo latinicu u Srbiji npr ?

Srbijo Zuta kuco

17.03.2021. 18:54

Hrvati govore bunjevacki jezik. Pravi Hrvati imaju svoj, cakavski, jezik. Jedini pravi Hrvati su Dudek i Regica. Malena Hrvatska je progutala Slavoniju, Dalmaciju (u doba Austrije su bile kraljevine), Krajinu, Istru i hoce BiH, "Vojvodinu"... pri tome lazno optuzujuci Srbe da prave "Veliku Srbiju". Koji su to lazovi!

dragomir

17.03.2021. 19:31

После Првог Светског рата, Папа је све католике на територији ондашње Југославије(СХС-а) прогласио за Хрвате. Тако да више не постоје Далматинци, Загорци и Славонци, а самим тим и Буњевци. Хтео је да све католике обједини под једну нацију. Међутим, Буњевци нису желели да се одрекну свог идентитета.

Miro Markov

17.03.2021. 19:34

Ни Далматиnци, нити Дубров;ани а још мање Истријани и Славонци имају било шта зејдничко са Хравтима. Hисам поменуо Лику, Крбаву у Кордун, то су све србске историјске области. Буњевци су Срби из северне Албаније, који су дошли у пределе Суботице и ту су их примили као своје. То је све записано у дневницима локалних свештеника.

Srdjan

17.03.2021. 19:45

За све то је крив Тито који је на силу угурао Буњевце да се воде као хрвати и ево тек сада након 100 година имају прилику да се сами изјасне ко су и шта су..