ПЕТРИЊА ЋЕ ПОЛАКО УМИРАТИ: Градоначелник љут на државу, све иде превише споро

Тањуг

03. 03. 2021. у 09:58

ГРАДОНАЧЕЛНИК Петриње Даринко Думбовић изјавио је да их је јутрошњи земљотрес снажно уздрмао, да значајније штете нису забележене, али је изнео и низ примедби на процес обнове погођеног подручја и незадовољству грађана.

ПЕТРИЊА ЋЕ ПОЛАКО УМИРАТИ: Градоначелник љут на државу, све иде превише споро

Фото Танјуг

- Јутрошњи потрес нас је стварно уздрмао, осетили смо како падају преостали делови града. Командант варогасаца нам је рекао да нема значајнијих штета што је најважније, али потреси не престају, то је трауматизујуће за све грађане Баније - рекао је Думбовић.

Подручје Баније јутрос је погодио земљотрес магнитуде 4.2 према Рићтеру, а интензитет у епицентру био је 5 (пет) степени ЕМС-ове скале.

Думбовић је додао да грађани нису задовољни темпом помоћи:

- Грађанима све изгледа споро, нису задовољни. Нису добили ни основну сигурност, испод Петриње се и даље тресе. Фали још 500 контејнера, држава помаже споро, а нама треба хитна интервенција. Овако ће град полако умирати. Најважнији су људи, радна места, треба им помаћи, треба осетити да враћамо живот граду - рекао је Думбовић.

Истиче да финанцијских средстава за предузетнике немају:

- Ту је кључ целе приче. Бојим се да ће бити операција успела, а пацијент мртав.

Дубовић каже да се политика у овом тренутку највише бави кампањом и сматра да је Штабу за обнову потребни оперативци који би сталнно били на земљотресом погођеном подручју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)