АГЕНЦИЈА БиХ ДЕМАНТОВАЛА ТУРКОВИЋЕВУ: АстраЗенека из Индије иста као она у ЕУ

Танјуг

02. 03. 2021. у 14:03

АГЕНЦИЈА за лекове БиХ саопштила је данас да су вакцине АстраЗенека произведене у Индији исте као и оне у Европској унији.

АГЕНЦИЈА БиХ ДЕМАНТОВАЛА ТУРКОВИЋЕВУ: АстраЗенека из Индије иста као она у ЕУ

Фото: АП

Помоћник директора за контролу лекова у Агенцији за лекове БиХ Алија Узуновић је за „Аваз" казао да се формална провера и давање одобрења за употребу вакцина у БиХ може завршити до краја ове седмице.

"Ситуација захтева хитност и тако ћемо и поступати. Узорак вакцине је стигао и радимо већ на овом предмету. Недостаје нам нека документација, али све ће бити завршено у што краћем времену", појаснио је Узуновић.

Грађани Србије и председник Александар Вучић донирали су данас Федерацији БиХ 5.000, односно 10.000 доза вакцина АстраЗенека, а министарка спољних послова у Савету министара БиХ Бисера Турковић је затражила да те вакцине, проижведене у Индији, буду додатно проверене, уз тврдње да је реч о цепивима са сиромашне, које је и БиХ могла сама да набави.

Српски члан Председништва БиХ оштро је критиковао изјаву Турковићеве уз оцену да је "непотребна и глупа" и да не доприноси побољшању односа у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)