ПАРТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ЋЕ ПОСЕТИТИ МАНАСТИР ЈАСЕНОВАЦ: Чувар трона Светог Саве сутра у српској светињи у Хрватској

Тањуг

27. 02. 2021. у 17:09

ПАРТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ЋЕ ПОСЕТИТИ МАНАСТИР ЈАСЕНОВАЦ: Чувар трона Светог Саве сутра у српској светињи у Хрватској

Фото: Д. Миловановић

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије посетиће сутра манастир Јасеновац и епархију пакрачко-славонску на позив епископа те епархије Јована.

Порфирије ће бити дочекан у манастиру Јасеновац у 15:30 часова, када ће бити служена доксологија, навела је у саопстењу епархија пакрачко-славонска, објављено је на сајту СПЦ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

BEOGRAĐANIN

27.02.2021. 18:57

Молба нашем цењеном Патријарху ! МОЛИМ ВАС да ургирате код Додика и Вучића у вези изградње Меморуалног центра ,,Доња Градина" ! Ваша свестости, давне 2016. године, Пројекат Меморијаног центра, у Дољој Градини - је громогласно најављиван, а урадио га је један архитекта из Београда. И, то - гратис. Хвала му ! До данас у Доњој Градини , НИШТА није урађено. С Божјом помоћи и уз Вас, надам се да ћете помоћи да се напокон та огромна гробници мог српског народа, у Доњој Градину уреди и обликује у Меморијални центар и постане оно што заслужује. Бог вас благословио !

Ivan Zgrozeni

27.02.2021. 21:11

Ne treba se zavaravati: pristalice zločinačkih ideologija nemaju saosećanja ni za žrtve koje pripadaju njihovom narodu, zato su četnici mirno klali Srbe i slali ih u ustaške logore, a Ratko Mladić naređivao: “Tuci Velušiće, nema mnogo srpskog življa tamo!” Kad se takvi prihvate obrađivanja teme zločina i stradanja, onda žrtve budu stavljene u funkciju režimske nacionalističke propagande. Sve što nastane iz ovakvih niskih pobuda samo je još jedno ruganje žrtvama i njihovoj besprimernoj patnji.