ФАШИСТИЧКО ЛУДИЛО ВЛАДА ХРВАТСКОМ: Генерал у ТВ емисији добио на поклон усташку заставу и чутуру са натисом "За дом спремни" (ВИДЕО)

Novosti online

25. 02. 2021. у 18:23

ФАШИСТИЧКО ЛУДИЛО ВЛАДА ХРВАТСКОМ: Генерал у ТВ емисији добио на поклон усташку заставу и чутуру са натисом За дом спремни (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ЖЕЉКО ГЛАСНОВИЋ, хрватски генерал и проусташки политичар гостовао је у емисији "Бујица" код проусташког водитеља Велимира Бујанеца, те је тамо на поклон добио ракију у чутури на којој је писало "ХОС - За дом спремни".

ХОС је била скраћеница за Хрватске оружане снаге у (НДХ), које су настале 1944. спајањем домобранских и усташких јединица, али и усташка јединица у прошлом рату. 

Осим тога, Гласновић је на поклон добио и усташку заставу.

Гласновић је као саборски заступник 2018. године био почасни гост екстремно десне немачке странке НПД, која окупља и неонацисте. 

Велимир Бујанец учествовао је у злочиначким операцијама етничког чишћења Бљесак и Олуја.

Фотографисан је у нацистичкој униформи 1994. године, с неколико других фашистичких и расистичких обиљежја у позадини: НДХ застава и натпис "За дом спремни", фотографије Јуре Францетића и Рафаела Бобана, али и постер Ку Клуx Клана.

Ухапшен је 2013. године, а код њега је пронађен кокаин. Недуго после тога ухапшен је заједно с двојицом дилера и притворен због оптужбе за диловање кокаина. Према оптужници, 2013. године у више наврата је препродавао дрогу, те је давао проституткама у замену за сексуалне услуге.

Након што је провео месец дана у притвору, нагодио се са тужилаштвом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srđan

26.02.2021. 10:41

Nikad oni neće izaći iz ustaške uniforme i nikad neće napustiti ustašku ideologiju!!! Pa njihov "poglavnik" Ante Pavelić je jedini "državnik" poraženih sila u II svetskom ratu koji, ne samo da nikada nije uhvaćen i kome nikada nije suđeno za ratne zločine i genicid, nego je jedini "državnik" sila osovine koji je umro prirodnom smrću !!!