ЕУРОПОЛУ ПУНА САРАДЊА: Сусрет министара БиХ и РС, тема и организовани криминал, мигранти и боља контрила граница

В. МИТРИЋ

23. 02. 2021. у 21:07

МИНИСТАР безбедности Босне и Херцеговине Селмо Цикотић примио је, у Сарајеву, министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача.

ЕУРОПОЛУ ПУНА САРАДЊА: Сусрет министара БиХ и РС, тема и организовани криминал, мигранти и боља контрила граница

Фото: Министарство

 

Они су разговарали о безбедносној ситуацији и унапређењу сарадње у том сектору, речено је „Новостима“ у том ресору Савеза министара БиХ.

Посебан фокус је био, како сазнајемо, „ на реализацији преосталих обавеза у циљу успоставе пуне оперативне сарадње са ЕУРОПОЛ. Оцењено је да су уклоњене све препреке за коначну реализацију ове обавезе Босне и Херцеговине на европском путу и почетак размене оперативних информација са овом важном полицијском институцијом Европске уније“.

Такође, размењене су информације о мигрантској ситуацији као и сарадњи полицијских агенција у спречавању илегалних миграција. Наглашено је да ће МУП РС наставити са слањем полицајаца као помоћ Граничној полицији БиХ, у циљу боље контроле и надзора источне границе БиХ.

Разговарано је и о могућности сарадње у области обуке и школовања полицајаца, како би се у што краћем року попунили недостајући кадрови у полицијским агенцијама.

Истакнута је важност наставка сарадње и правовремене размјене информација између полицијских агенција у борби против свих видова организираног криминала и других сигурносних претњи.

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)