НИЈЕ ГА СРAМОТА: Пленковић упоредио ХДЗ са Србима и Јеврејима

Танјуг

22. 02. 2021. у 16:30

ПРЕМИЈЕР Андреј Пленковић је прецизирао данас да је порука власника кафића из Ријеке, где чланови и симпатизери његове станке нису добродошли, дискриминација, јер је реч ХДЗ у истој равни са Србима и Јеврејима.

НИЈЕ ГА СРAМОТА: Пленковић упоредио ХДЗ са Србима и Јеврејима

Фото: Танјуг

Власник ријечког кафића "Three Monkeys", поручио је раније на свом фејсбук профилу да "симпатизери и гласачи ХДЗ-а нису добродошли у кафић", јер су власници кафића понижени од владе, премијера Пленковића и ХДЗ-а.

Пленковић је раније данас коментарисао објаву власника ријечког кафића и поручио да је то дискриминација, а да је следећи корак фашизам.

"Овај из Ријеке је еклатантан пример расизма, на корак до фашизма. Реч је о политички неписменој особи. Морамо мало педагогије, немојте се смејати", рекао је Пленковић, за којег медији кажу да је притом био веома нервозан.

Упитан ша је у тој поруци дискриминаторно, Пленковић је рекао:

"Где ви радите? Која сте кућа? Немојте ми постављати питања ако не знате о чему се ради. Ако нисте читали, предлажем да прочитате оно што су ти људи писали. Замените реч ХДЗ-овци са Јеврејима и Србима, на пример, па ми реците да ли је то што су написали дискриминација", навео је Пленковић, пренео је хрватски портл Index.

Додао је да је то последњи кафић на свету, тамо не би отишао.

Дотакао се и коментара на изјаве ХДЗ-овог кандидата за градоначелника Загреба, Давора Филиповића, који је рекао да не зна ћирилицу и да не би знао да прочита реч коју су Загрепчани ћирилицом написали у Илици у част кантаутору Ђорђу Балашевићу.

"Зашто доживљава нападе, зато што је политичким противницима опасан, неугодан им је. Зашто би он морао знати стихове неке песме? У чему је ту проблем"? упитао је Пленковић.

Опраштајући се од Балашевића, Загрепчани су реч "бећарац" написали ћирилицом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)