ХРВАТИ ХОЋЕ Ф-35: Немају пара заполовне Ф-16 , али имају за најскупљег ловца

Танјуг

19. 02. 2021. у 23:17

НАЈВЕЋИ амерички произвођач науружања "Локид Мартин" објавио је данас да је Хрватска изразила интересовање за куповину вишенаменских борбених авиона Ф-35.

ХРВАТИ ХОЋЕ Ф-35: Немају пара заполовне Ф-16 , али имају за најскупљег ловца

Фото: ЕПА

У склопу плана модернизације ратног ваздухопловства и замене своје флоте времешних "'мигова 21"', влада Хрватске разматра понуде из САД, Француске и Шведске, преноси Ројтерс.

Хрватска је пре две године била на корак од набавке 12 половних авиона Ф-16 које је користила израелска војска, али је тај посао пропао јер САД нису дозволиле склапање договора, наводи британска агенција.

"Локид Мартин" очекује да ће успети да победи конкуренте у низу отворених набавки борбених авиона које су најавиле Канада, Финска, Швајцарска, Грчка и Шпанија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

JUGO

19.02.2021. 23:42

Pustite ih neka se stave u dug i posle neka robuju za njih celog zivota..Mogu da kupe i svakom Hrvatu ako hocu zato oni njima poklajnaju malo oklopna vozila nekoliko helikoptera jer jer USA zna kad im terbaju avion tu je velika lova i posle rezervni delovi su skupi nego avioni..to tije kao u fabrikama nudeti robote badava za neznaju cenu alli zato posle delovi kad se pokvaru kosta take svote da vi pojma nemate oni znaju kokiko dugo jedan robot traje i on se isplatio njima nekoliko puta vise,,niko neda badava nekome daga posle ne kosta,,

Bonaparta

20.02.2021. 00:28

Hrvati mu dođu kao Šojić u Tesnoj koži kada kaže "Pantić i ja sam hteo da budem kapetan bele lađe, ali nema Pantić lađe...." Oni nemaju pare za 12 polovnih F16, a jedan F35 košta koliko 6 polovnih F16 bez oružja i zemaljske logistike tako da F35 sa oružjem i logistikom kao i 50.000 dolara po satu letenja košta koliko 12 polovnih F16.

Bobby

02.03.2021. 11:46

Хрвати сасвим логично размишљају, па нови Ф-35 ће мање да их кошта од половног, јеврејског Ф-16. Из искуства са обновом МИГ-21 у Украјини, Хрватска би банкротирала за још један такав посао, али сада са Јеврејима. Стога имају право да размишљају као господа, нису довољно богати да купују јефтино.

bane kan

17.03.2021. 03:17

Zelim im sve najgore zbog svog zla sto su nam naneli, ali bih stvarno voleo da kupe bar 5 ovih aviona. Nama to ne moze nauditi, ali oni ce finansijski bankrotirati. Jer nova filozofija biznisa je ovim avionom usavrsena do kraja. To je kao krava muzara za prodavca, jer kupac placa odrzavanje do kraja zivota aviona, a skupo cak i britancima. Ali susedi su bogati ljudi, treba da kupe.