ПОДРШКА ЗА НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ ОПТУЖЕНОГ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: У Дубровнику организован скуп под слоганом "Данас Матко, сутра ми"

Novosti online

25. 01. 2021. у 00:41

ПОДРШКА ЗА НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ ОПТУЖЕНОГ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: У Дубровнику организован скуп под слоганом Данас Матко, сутра ми

Фото: Јутјуб/Принтскрин/Дубровчка телевизија

МАТКО Кларић је оптужен за сексуално узнемиравање колегиница због чега се против њега води дисциплински поступак у Сплиту

У Дубровнику се одржава скуп у знак подршке Матку Кларићу, начелнику станице граничне полиције Груда у општини Конавле који је оптужен да је сексуално узнемиравао најмање четири полицајке.

Окупљање су иницирали Кларићеви пријатељи, породица и део колега који сматрају да је изложен јавном линчу.

Кларић је оптужен за сексуално узнемиравање колегиница због чега се против њега води дисциплински поступак у Сплиту, пише "Дубровачки дневник".

Скуп на коме се окупило више од 100 људи, одржава се испред просторија полицијске станице Дубровник.

Кларићев брат Горан Тушек је кратко прокоментарисао да сматра да су оптужбе неутемељене и да је свако невин док се не докаже супротно.

Окупљени носе транспаренте на којима пише "Правда за Матка", "Министре отвори очи", "Данас Матко, сутра ми" и слично.

МУП је потврдио да су наводи о непримереном понашању начелника утемељени, као и да се против Кларића још од новембра прошле године води дисциплински поступак, а да је пре седам дана о свему обавештено и Државно тужилаштво Хрватске.

Кларић је, такође, широј јавности познат јер је полицајце терао да иду на мису.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)