ДОДИК НИЈЕ ОСТАО ДУЖАН БАКИРУ: Изетбеговић напустио терен политичке борбе и упустио се у борбу против Срба

Novosti online

24. 01. 2021. у 15:20

ДОДИК НИЈЕ ОСТАО ДУЖАН БАКИРУ: Изетбеговић напустио терен политичке борбе и упустио се у борбу против Срба

Фото: Д. Поздеровић

НЕПРОЦЕСУИРАЊЕ напада на председника Србије Александра Вучића у Сребреници у вези је са разочаравајућом изјавом Бакира Изетбеговића - рекао је лидер СНСД Милорад Додик након седнице Извршног комитета странке у Бањалуци.

- Мој задатак је штитим интересе српског народа и нећу одустати од борбе за права Срба - поручио је Додик.

- Никада у светским ратовима нисмо били на страни окупатора, фашиста и оних који су освајачи и угњетавачи. Срби су народ коме је породица светиња. И Република Српска је светиња за све припаднике српског народа, од Херцеговине до Бањалуке, од Романије и Подриња до Семберије. Српски народ и Српска су важни и нашој браћи у Србији, Црној Гори и свуда широм света где Срби живе - нагласио је Додик.

Истакао је да оставља могућност Изетбеговићу да се извини српском народу, јер како каже Срби су добар народ.

- Искрено се надам да се Изетбеговић каје због своје расистичке изјаве и да су му његови најближи сарадници рекли да му то није добра изјава. Ја се само надам. Моје мишљење је да ово није само усамљена изјава и да многи тако мисле око њега - рекао је Додик.

Истакао је да уколико се Изетбеговић извини да ће му Срби можда и опростити, али да није ништа необично ни чудно што он мисли тако о Србима.

Додик је рекао да је Изетбеговић напустио терен политичке борбе и упустио се у борбу против Срба.

Подсећамо, лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су "Срби лош народ". Недавно је и министарка спољних послова у Савету министара Бисера Турковић упоредила српског члана Председништва БиХ Милорада Додика са Адолфом Хитлером, а Србе са нацистима.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)