ТРПИ ШТО ПРОСЕЧАН ЧОВЕК НЕ БИ МОГАО: Шербеџија о увредама које се упућују Пуповцу

Танјуг

04. 01. 2021. у 23:58

Председник Самосталне демократске српске странке и Српског народног већа Милорад Пуповац трпи оно што просечан човек не би могао, каже глумац Раде Шербеџија коментаришући увреде на националној основи које је Пуповац доживео током недавне посете Глини.

ТРПИ ШТО ПРОСЕЧАН ЧОВЕК НЕ БИ МОГАО: Шербеџија о увредама које се упућују Пуповцу

Фото: N.Skenderija

- То је јако тужно. Пуповац трпи оно што просечан човек не би могао, не само од тих младића, који могу бити у заблуди. Многи су се с њиме обрачунавали и ко год је пожелео је могао обрисати тепих њиме - рекао је Шербеџија за П Портал.

Шербеџија каже да се Пуповац бави политиком из потребе да помогне Србима у Хрватској, али и ради бољитка целе Хрватске.

- У политици долази до неспоразума и критика на његов рачун због погрешног тумачења. Пуповца добро познајем и знам да је частан - напомиње Шербеџија.

На констатацију да се и сам суочио са сличним нападима, Шербеџија каже да је навикао "на разне појаве и типове" који се са њим обрачунавају.

- То су дежурни револвераши који то понекад раде и по наруџбама којекаквих странака, странчица или приватника. Немам проблема с већином народа - нагласио је он.

Упитан да ли је у том погледу атмосфера у Хрватској напредовала откако се вратио у земљу, Шербеџија, који већ две деценије живи у Истри, где са својом супругом, позоришном редитељком Ленком Удовички води позориште "Улyшес", каже да јесте и оцењује да је потребно да прође много времена да се заборави оно што је било у рату, да се опрости и да се пронађу нови мотиви за живот и заједницки живот.

Говорећи о актуелној ситуацији у Хрватској после снажног земљотреса, Шербежија оцењује да је страшно то што се догодило Петрињи, Глини и Сиску.

- Све се сручило на нас. Не могу замислити како је тим јадним људима на киши и хладноћи. Невероватно је како су други показали солидарност с њима у истом тренутку. 'Обични' људи су се осетили позванима да се упуте у те потресом погођене градове и помогну. То је фантастично - рекао је Шербеџија.

У овом опширном разговору, објављеном под насловом "Кад загрме топови, глас умјетности се не чује", глумац је говорио о свом новом дискографском издању, уметности, фудбалу и пријатељима, а на питање чему се нада у 2021, рекао је да се нада да ће људи бити довољно паметни и обзирни и да ће се вакцинисати како би се зауставило ширење корона вируса.

- Није реч о страху од смрти него о потреби да коначно живимо нормалан живот без страхова и ограничења. Верујем да ћемо до маја или јуну почети поновно да нормално живимо. То је основна ствар. Потреси остављају страшне трауме и то ће искуство потрајати дуго у свести погођених - поручио је Шербеџија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Krle

05.01.2021. 00:41

Hrvatstvo kao ideja može opstati jedino na stalnom podgrejavanju mržnje prema Srbima ili ukoliko im pođe za rukomda biološki istrebe sve Srbe. Ukoliko bi vodili politiku prijateljskih odnosa oni bi se pretopili u Srbe jer su dobrim delom od njih i potekli. To je sva mudrost.

Sasa

05.01.2021. 18:21

Tih izgrdnika i huligana puna je Hrvatska.Cemu tolika ostrascenost?Sta je bilo,bilo je.Srbi su izvukli uvek deblji kraj.I to malo sto ih je ostalo ugnjetavaju ih na nacionalnoj osnovi.Zasto?Pa proslo preko 25 god od sukoba.Oni u EU a ponasa se velika vecina kao neki divljaci.