ШОК У БиХ: Члан Централне изборне комисије најавио поништавање избора

Novosti online

16. 12. 2020. у 20:15

ШОК У БиХ: Члан Централне изборне комисије најавио поништавање избора

Фото: Аваз

ЧЛАН Централне изборне комисије БиХ Ахмет Шантић оценио је да је ЦИК сада можда ближе одлуци о поништавању избора у Сребреници и Добоју.

Он је рекао да је ЦИК добио много притужби од посматрача политичких субјеката о неправилностима, да се то разматра и да је донесена одлука да се изборни процес преиспита у те две изборне јединице.

- Ангажовали смо и вештаке - графологе, да испитају стање извода из бирачког списка у обје изборне јединице, јер имамо одређених индиција да се ради о потписима одређеног броја људи који су гласали можда и више пута у име одређених бирача - рекао је Шантић за Н1.

Према његовим речима, те су анализе при крају и то ће бити један од сегмената који ће опредијелити ЦИК да ли да иде у правцу утврђивања резултата или поништавању.

- Чини ми се да смо сада можда ближе поништавању, али не бих прејудицирао одлуку - рекао је Шантић.

Централна изборна комисија БиХ је, одлуком о потврђивању и објави резултата локалних избора, потврдила резултате локалних избора у БиХ за 64 скупштине општина у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и 55 у Републици Српској, 119 начелника општина у ФБиХ, 14 градских скупштина у ФБиХ, пет скупштина градова у Српској, 21 градоначелника, те за Скупштину Брчко дистрикта.

Резултати избора за Сребреницу и Добој нису ни утврђени, јер се воде поступци које је покренуо ЦИК о утврђивању повреда изборног процеса и евентуалне одговрности изборне администрације у овој општини, односно граду.

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

rst

16.12.2020. 20:26

koja je to mafija, muslimani pokusaju pokrasti izbore ali ih zafrkaju inostrane poste i sad sta ce kako ce i isture onog muslimana ispred SDP da prizna kako je krao na izborima i sad ce kao ponistiti izbore pa da imaju vremena da se bolje pripreme... koja je to mafija ali ako to odobre Srbi u CIKu njima treba zabraniti povratak u RS pa neka zive u Sarajevskom Teheranu

prellee

16.12.2020. 20:41

Bošnjacima je bitno da bude načelnik Srebrenice Bošnjak, jer izborom Bajdena oni bi pripremili podršku sa prikazivanjem genocida i groblja u Srebrenici, kao promjene u BiH koje oni očekuju.Doboj je tu samo klateralna šteta.