КОНТРОЛА МЕРА У ХРВАТСКОЈ: Инспектори крећу у обилазак пијаца

Танјуг

05. 12. 2020. у 00:30

Помоћник хрватског министра унутрашњих послова и директор Цивилне заштите Дамир Трут изјавио је да ће инспектори сутра превентивно обићи пијаце у неколико градова Хрватске како би утврдили да ли се поштују прописане мере против ковид-19.

КОНТРОЛА МЕРА У ХРВАТСКОЈ: Инспектори крећу у обилазак пијаца

Фото архива

Трут је рекао да ће око 80 припадника Држвне интервентне јединице цивилне заштите сутра превентивно обићи пијаце у Загребу, Осијеку, Ријеци и Сплиту, преноси ХИНА.

Он је рекао да ће инспектори радити заједно са пијацама како би покушали да пронађу заједничко решење и организовали да мањи број људи борави на пијацама у исто време.

- Циљ нам је да договоримо да буде један улаз, један излаз како би се могао пратити број људи и како би то организовали са службама које раде на пијаци, да то постане пракса - додао је Трут.

У Хрватској ће сутра ступити на снагу измене Закона о заштитити становништва од заразних болести којима се уводе новчане казне за непоштовање прописаних мера против пандемије.

Трут, међутим, истиче да акценат није на кажњавању.

- Наше је да превентивно упозоримо, да помогнемо. Ко нема маску, даћемо му ми маску ако је заборавио. Наравно да нећемо кажњавати, али ако би баш тако требало поступати, онда ћемо то радити уз помоћ полиције - објаснио је Трут и додао да је једино полиција овлашћена да тражи личну карту грађанима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)