ЕКСХУМАЦИЈА НЕСТАЛИХ СРБА: На локалитету Греда у општини Сански мост започет процес (ФОТО)

В.М.

02. 12. 2020. у 15:45

ЕКСХУМАЦИЈА НЕСТАЛИХ СРБА: На локалитету Греда у општини Сански мост започет процес (ФОТО)

Фото: Тужилаштво БиХ

НА ЛОКАЛИТЕТУ Греда у општини Сански Мост, почео је процес ексхумације у ком су пронађени посмртни остаци две особе. Ексхумација се наставља, а претпоставља се да се на тој локацији налази још посмртних остатака.

По налогу тужиоц из Посебног одскека за ратне злочине, иследник Тужилаштва БиХ, налази се у Санском Мосту, на локалитету Греда, где координира процес ексхумације и тражења несталих особа. 

До сада су пронађени посмртни остаци две особе. Претпоставља се да посмртни остаци припадају жртвама српске националности, несталим у јесен 1995. године. 

Према иницијалним информацијама, на том локалитету могло би да се налази више посмртних остатака особа несталих у јесен 1995. године.

Иследник Тужилаштва БиХ координира рад и активности овлашћених особа које учествују у процесу ексхумације. На локацији су присутни лекар судске медицине, представници Института за нестале особе (ИНО БиХ), полицајции МУП-а УСК, који обезбеђују локацију, као и потребни радници и механизација.Ексхумација се наставља .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Komandant 1001

03.12.2020. 17:38

Bilo bi najbolje da sve zaraćene strane pokažu zakopane žrtve , pa da se reši problem nestalih...a kada sve otkriju onda svi da odaju počast vsima upokojenima i onda da svi zajedno dignu čašu za pokojnike.