РАСПАД ХРВАТСКОГ ЗДРАВСТВА: Пацијент са упалом плућа чека 9 сати у леденом шатору (ФОТО)

Novosti online

02. 12. 2020. у 15:01

РАСПАД ХРВАТСКОГ ЗДРАВСТВА: Пацијент са упалом плућа чека 9 сати у леденом шатору (ФОТО)

Фото: Фејсбук

ПАНДЕМИЈА Ковида-19 приближила је хрватски здравствени систем преломној тачки и све се чешже примећује да лекари и медицинске сестре не брину о пацијентима брзином и пажњом коју заслужују.

Последњи такав пример долази са Клинике за инфективне болести Др. Фран Михаљевић. Око клинике су постављени шатори за прихват и тријажу пацијената, али они се не греју, а температура се последњих дана креће око нуле.

Зринка Лјевар објавила је на Фејсбуку фотографије свог оца који је сатима чекао у хладном шатору са упалом плућа.

- Овде немамо корону. Мој отац има тешку упалу плућа. Снизили смо температуру са 39,5 да бисмо у великом леденом шатору отишли ​​на хитну помоћ и тамо смо чекали четири сата - написала је јуче Зринка Лјевар.

Пацијенти који чекају у шатору, тврди, нису имали шта да носе осим сопствене одеће у којој су долазили, не очекујуц́и да сатима чекају на хладноћи. Са обезбеђењем је успела да извуче ћебе из болнице како би пацијентима била бар мало подношљивија.

- Скупила сам сићу и купила неколико чајева за неку јадницу. Ко зна одакле су дошли, сами са торбом из Конзума у ​​танким јакнама - написала је.

На крају су она и њен отац чекали пуних девет сати на преглед, да би други пут у два дана били тестирани на ковид-19.

- Ако га раније није имао, сада га је ухватио у овом смраду и прљавштини. Они ништа не дезинфикују, сви леже на истим прљавим столовима. Ништа не дезинфикује - тврди Лјевар, чијег оца су на крају из болнице послали кући.

- Вратили су га кући након што га је два пута тресла грозница, а први лекар га је прегледао мобилним телефоном - рекла је госпођа Лјевар о шокантном искуству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)