РОДИТЕЉИ ИЗНЕЛИ СВОЈУ ПРИЧУ, ДУШАН ОДГОВОРИО: Ево шта се дешава са девојком која је у Француској ошишана и тучена јер воли Србина

Марија Стевановић

13. 11. 2020. у 21:00

РОДИТЕЉИ ИЗНЕЛИ СВОЈУ ПРИЧУ, ДУШАН ОДГОВОРИО: Ево шта се дешава са девојком која је у Француској ошишана и тучена јер воли Србина

Фото: Приватна архива

КАДА је пре скоро три месеца, једног августовског дана, из места Бесансон у Француској одјекнула вест да су родитељи из Босне претукли и до главе обријали седамнаестогодишњу ћерку зато што је желела да се уда за Србина, био је у шоку не само Балкан, већ и Француска, и вероватно свако до кога је стигла ова језива вест.

Како су тада пренели француски медији, седамнаестогодишња девојка завршила је у хитној, од руку својих родитеља, од руку свога оца и своје мајке, са сломљеним костима.

Отац и мајка су ухапшени, стриц и стрина такође. Данима се препричавало како је дошло до овог гнусног злочина. Још срамније, ако је тако нешто уопште могуће, од њиховог поступка било је оправдање родитеља. Девојка је, наиме, имала ваши, па су је ошишали до главе! Но, стриц и стрина су признали да је то у ствари била казна због бега. Шта јој се заиста догодило, признала је и седамнаестогодишња девојчица.

Била је ужаснута Француска и градоначелница Безансона, те је оштро изјавила како овим родитељим нема места у њиховој републици.

- Ошишана и тучена јер "воли хришћанина". Дубоко сам шокиран актом тортуре над овом младом девојком од 17 година. Четворо који су у то умешани одведени су у притвор. Овакво варварство захтева најстроже казне! - рекао је тада француски министар унутрашњих послова, Жералд Дерамнен.

Француска је родитеље девојке депортовала назад у Босну. Како рече градоначелница, за то двоје нема места у њиховој републици! Девојка се налази у хранитељској породици. Још увек је малолетна, а тамошњи закони малолетницима не дозвољајаву ступање у брак.

Чим пре су се вратили у Босну, родитељи девојке окренули су причу и од родитеља који брију главу и ломе кости седамнаестогодишњој ћерки, постали су родитељи који брину за своје дете, и како тако, желе му најбоље. Кажу, "ми нисмо диваљаци!", кажу "он је наркоман, насилник, тукао ју је!". Кажу, ошишали су је због сексуалних односа које је имала са њим, не зато што је Србин, кажу, "за њихову породицу је то недопустиво!".

Контактирали смо Душана, који је негирао све приче о насиљу и објаснио нам како се све догодило.

- Ја њу не малтетирам. Она је побегла од родитеља, и све што причају о мени је лаж. Лажу, јер након овога нико неће да им пружи никакву помоћ, покушавају да се извуку из целе приче. Говоре како сам ја наркоман и свакакве друге глупости. Она је побегла од њих, зато што су је цео живот тукли и малтретирали. Сада причају како се брину о својој деци. Толико лагање и толика глума, стварно, свака част - каже Душан Ј. за "Новости".

Како нам је рекао, због закона у Француској још увек не могу да се венчају, али то дефинитивно имају у плану.

- Планирамо да се венчамо следеће године, након пунолетства. Закон нам не дозвољава да то буде пре.

На крају, питали смо Душана оно најобичније, а тако често заборављено питање - како су он и девојка након свих траума које су преживели:

- Она је добро, ја сам исто добро - држимо се заједно и то је најбитније. Не постоји препрека коју не можемо да превазиђемо - поручује он кратко на крају разговора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Zvonimir Smiljkovic

13.11.2020. 21:31

Kao sada se svi na Balkanu iscudjuju i zamislite svi su u soku ... cak i Francuzi.!!! Vidi boga ti... A ja od kako znam za sebe, toga je bilo koliko hoces ... Skoro pa naj normalnija stvar. Ajde neka me demantuje neko.?!

ene

14.11.2020. 06:58

@Zvonimir Smiljkovic - A tebe to uopste ne sokira?! Znaci smatras da je to potpuno normalno polomiti kosti cerki iz BILO KOG razloga???!!!(Sisanje je jos najmanje zlo mada psihicki mozda jos teze). Svaka tebi "cast" za takav stav.

Jasna

14.11.2020. 02:04

Zašto da razmisli?I ja sam u miješanom braku 30 godina samo ne treba dozvoliti nikome da se mjesa to je njihov život ......Želim vam od srca sve najbolje u životu svi smo mi ljudi,a ljubav je nesta najljepše sto te vodi kroz život

Marija

14.11.2020. 09:09

@Jasna - Dusane to je vise princip nego ljubav.Mlad Ti ona.Vi niste jedno za drugo.Mlada devojka postuje Turske zakon.Ti si mlad Srpkinja pun svijet.Najljepse devojke Prokuplje.Mladost ludost kod tebe i te Malé.Tata mama udaju za Turcina i Arapa u njima je sreca.Tu nema srece u takvim brakovima.Svako svoje Nek trazi a respekt prema drugim primivnim Ideologijama.?????????