ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЗА ХРВАТСКУ: Реално 3.000 заражених за неколико дана, после пад

Танјуг

29. 10. 2020. у 21:23

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЗА ХРВАТСКУ: Реално 3.000 заражених за неколико дана, после пад

Фото: Депоситпхотос

ДИРЕКТОР Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак оценио је вечерас да је реално да ће дневни број новозаражених бити и 3.000, након чега би требало да почне да опада.

"Мислим да је реално да у следећих неколико дана бројка дође до 3.000 али након тога, по мојој процени и процени математичара, мислим да даље више неће расти", рекао је Цапак телевизији РТЛ.

Он је рекао да су нове мере тек ступиле на снагу па се нове неће уводити док се не виде њихови ефекти, преноси Хина.

Додао је да не најављује нове мере, али је указао да постоји још цео спектар мера, међу којима су додатно ограничавање броја људи који се окупљају, додатно ограничење радног времена, броја људи на спортским такмиченима и тренинзима.

Рекао је да финансије нису једини разлог због којих се Национални штаб цивилне заштите не одлучује за нови локдаун и да Хрватска, за разлику од неких других земаља, нема тако велики раст оболелих.

"Ми немамо тако велики раст као што имају суседне и друге земље. Скандинавске земље су традиционално добре у томе, али већина земаља централне и западне Европе има огроман раст. Наш раст није тако велики и мислимо да су наше мере добре и балансиране, и да ће оне дати ефекте", рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)