НИСМО СЕ ДОГОВАРАЛИ О ПОДЕЛИ БиХ: Човић одбацио спекулације после разговора са Додиком

Танјуг

29. 10. 2020. у 20:26

НИСМО СЕ ДОГОВАРАЛИ О ПОДЕЛИ БиХ: Човић одбацио спекулације после разговора са Додиком

Фото: С. М.

ПРЕДСЕДНИК ХДЗ-а БиХ Драган Човић одбацио је данас оптужбе да се са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком договорио о подели БиХ и нагласио да, када је реч о најважнијим реформама у земљи, мора да постоји договор сва три народа.

Додик је у понедељак рекао да ће Срби и Хрвати предложити модел функсионисања те земље, уз алтернативу "раздуживања", што је изазвало осуде на рачун Додика и Човића међу бошњачким политичарима и медијима.

Човић тврди да нема никакве везе с таквим ставом, преноси Хина.

"Он је изнео свој став о будућем времену, а не о прошлом времену како је то неко интерпретирао, па је испало као да смо нешто договорили. Апсолутно не", рекао је Човић на конференцији за медије у Мостару.

Он је нагласио да се о најважнијим реформама у вези са будућношћу БиХ не може правити договар иза леђа једне од три стране.

"Мој став није никада да две стране договарају нешто о Босни и Херцеговини, јер за столом о озбиљним питањима морају бити све три стране", рекао је Човић.

Странка демократске акције (СДА) БиХ Бакира Изетбеговића раније је саопштила да је "директан удар на Дејтонски мировни споразум" изјава Додика да ће "Срби и Хрвати тражити да БиХ функционише онако како они то желе" или ће у супротном тражити "раздруживање".

СДА је оценила да Додикова изјава само потврђује забринутост која постоји због, како тврди, одвојених сусрета које Додик и Човић имају с највишим званичнима Хрватске и Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)