ВАЖИЋЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ЦЕЛЕ ЗЕМЉЕ Словенија од сутра уводи забрану кретања између општина

Танјуг

26. 10. 2020. у 08:08

ВАЖИЋЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ЦЕЛЕ ЗЕМЉЕ Словенија од сутра уводи забрану кретања између општина

Фото: Depositphotos

ПРЕМИЈЕР Словеније Јанез Јанша саопштио је да ће у уторак бити уведена забрана кретања између општина, која ће важити на територији читаве земље.

Забрана, која ће бити на снази током седам дана, постепено ће бити ублажавана у оним регионима који се буду најуспешније борили с пандемијом корона вируса.

Јанша је на Твитеру позвао грађане да сведу контакте на минимум, како би рестрикције могле да буду укинуте што је пре могуће, преноси СТА.

Премијер је рекао да ће случајеви у којима ће грађани моћи да напусте своје општине бити попут оних у марту, када је на снази била слична мера.

Очекује се да ће изузеци бити слични онима који се односе на забрану кретања између региона која је већ на снази, као што су путовање ради одласка на посао, ради бављења пољопривредом, одласка код лекара или у апотеке, бриге о блиском сроднику.

Јанша је поновио ранију изјаву министра здравља Томажа Гантара да ће више од 700 кревета ускоро бити спремно за лечење пацијената оболелих од ковид-19, као и да су току разговори о припреми додатних 300 места.

У Словенији је јуче забележено 1.675 нових случајева заразе корона вирусом, чиме је укупан број потврђених случајева увећан на 14.288. Од последица ковид-19 у овој земљи је до сада преминуо 241 пацијент, од којих шест у последња 24 сата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)