РАФАЛ ПРОБУДИО ЗАГРЕБ: Људи у страху истрчавали из хрватског Сабора

Јурица Керблер, Стални Дописник из Загреба

12. 10. 2020. у 09:27

У ЗАГРЕБУ је у осам часова дошло до пуцњаве пред зградом хрватске владе на Горњем граду у којој је рањен полицајац. Нападач је пуцао пред самим улазом.

РАФАЛ ПРОБУДИО ЗАГРЕБ: Људи у страху истрчавали из хрватског Сабора

Фото: Огњен Радошевић

У зграду владе и тешко ранио припадника обезбеђења, који је хитно превезен у болницу.

Полиција је окружила цео Горњи град и убрзо је наишла на мушкарца који се убио, а претпоставља се да је реч о нападачу на Банске дворе.

У време пуцњаве у згради владе није био премијер Андреј Пленковић, ни министри, али је убрзо стигао потпредседник владе Томо Медвед који је изјавио да је највероватније реч о нападу на владу.

Према првим информацијама нападач је имао калишњиков и испалио је рафал према улазу у зграду где је стајао полицајац. Након тога је испалио рафал и на зграду Сабора, која се налази преко пута зграде владе. Одмах се удаљио и отрчао малим улицама које воде из Горњег града према резиденцијском делу Загреба, где се убио.

Недавно је пред зградом Сабора посланик у Европском парламенту Велимир Синчић извео перформанс искрцавши пред самим улазом лубенице, па је премијер наредио министру унутарњих послова Давору Божиновићу да пооштри контролу на тргу где је зграда вкладе и Сабора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)