СПРЕМНА ЗА ТУРИСТЕ: Титова пећина у Дрвару поново отворена, а ево како данас изгледа (ФОТО)

Танјуг

26. 09. 2020. у 13:36

СПРЕМНА ЗА ТУРИСТЕ: Титова пећина у Дрвару поново отворена, а ево како данас изгледа (ФОТО)

Фото: Танјуг

ТИТОВА пећина у Дрвару од данас је поново отворена за стране и домаће туристе након што је завршена прва фаза њене реконструкције.

"Постављене су заштитне мреже и гвоздена конструкција изнад барака у пећини да би се осигурала локација од потенцијалних одрона. Извршена је и реконструкција кровова", потврдила је за Срну начелница општине Дрвар Душица Рунић, преноси портал кликс.ба.

Она је навела да су средства за завршетак ове фазе уређења 2019. године осигурана захваљујући Министарству екологије и туризма и Министарству културе и спорта Федерације БиХ у износу од 54.000 конвертибилних марака.

"У наредном периоду биће потребно опремити унутрашњост барака, извршити електрификацију, поставити расвету и константно радити на унапређењу овог туристичког потенцијала наше општине", каже Рунић.

Сузана Јовић, директорка Јавне установе Центар за културу и спорт из Дрвара, у оквиру кога се налази и Спомен-комплекс "25. мај", рекла је да је Титова пећина синоним за Дрвар.

"Од данас спремно дочекујемо туристе како из земље тако и из региона. Сви су добродошли у Дрвар - град антифашизма и хероја", рекла је Јовић.

Титова пећина била је затворена од прошле године, када је одрон изазван кишама уништио бараке на улазу у пећину.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)