СДА: Додикова посета Загребу опасност за дестабилизацију БиХ

Танјуг

16. 09. 2020. у 12:11

ДАНАШЊА посета српског члана Председништва БиХ Милорада Додика Загребу, узнемирила је бошњачке и хрватске званичнике у Сарајеву, а након реаговања двојице чланова Председништва БиХ Шафика Џаферовић и Жељка Комшића, огласила се СДА Бакира Изетбеговића, оценивши да та посета, како тврде, носи "опасност за додатну дестабилизацију БиХ".

СДА: Додикова посета Загребу опасност за дестабилизацију БиХ

Фото: Танјуг

Додик ће се поподне састати одвојено са председником Хрватске Зораном Милановић и премијером Андрејем Пленковићем, најављено је раније из његовог кабинета.

Из СДА кажу да је у питању потпуно заобилажење институција БиХ и председавајућег Председништва БиХ, што је тренутно Џаферовић, како наводем "јако лоша порука званицног Загреба" према БиХ.

"Изузетно је штетно да председник Хрватске игнорише позив Председништва БиХ за размену посета, а истовремено прима Додика који непрестано прети поделом државе БиХ, блокира рад државних институција и евроатлантски пут земље, вређа Бошњаке и Хрвате називајући их за скупштинском говорницом балијама и усташама, као и што им онемогућава њихово право на легитимне представнике у Влади РС-а", наводи се у саопштењу СДА, пренео је сарајевски портал Клиx.

Из те странке су позвали Милановића и Пленковића да, како кажу, имају у виду изузетну важност односа БиХ и Хрватске, као и Бошњака и Хрвата, те да "не шаљу поруке којима се уноси додатно неповерење и нарушавају односи измеду две државе и два народа".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)