ЗБУЊУЈУЋЕ: Црна Гора отворила границе, али због одлуке туристи у неверици

Д. ЦУРАЋ

19. 08. 2020. у 07:31 >> 01:15

ЗБУЊУЈУЋЕ: Црна Гора отворила границе, али због одлуке туристи у неверици

Фото Д. Цураћ

ИАКО је у понедељак Влада Црне Горе одлучила да врати ранију одлуку за грађане БиХ, према којој ће у ову државу поново моћи да се одлази са негативним серолошким тестовима, гужве на границима тренутно нема.

Грађани БиХ кажу да су поприлично збуњени, а наредних дана очекује се интензивнији саобраћај према црногорском приморју.

Гужве на граничном прелазу Зупци, између Требиња и Херцег Новог нема, а како су нам рекли на том граничном прелазу, нешто већа френквенција саобраћаја бележи се викендом.

ЦЕНЕ ТЕСТОВА

У ТРЕБИЊСКИМ лабораторијама кажу да очекују више посла у наредним данима, те да се тестирају грађани из свих крајева БиХ. Иначе, цене тестова у Требињу крећу се од 40 до 50 КМ.

- Границу, углавном, прелазе држављани БиХ, који са негатавним серолошким тестом поново могу доћи до црногорског приморја. Има и држављана Србије, али заиста у малом броју. Веће гужве су током викедна, а доста је оних који су збуњени са каквим тестовима могу проћи црногорски прелаз - рекли су нам на граничном прелазу Зупци.

Управо због потребних тестова гужве су током летњих дана посебно биле велике пред лабораторијама овлашћеним за издавање тестова у Требињу. Међутим, многе је збунило то што је Влада Црне Горе у петак донела одлуку да је за улазак у ту земљу потребан серолошки тест или негативан PCR, а онда се након викенда вратила на претходну одлуку - да је довољан серолошки тест.

НЕИЗВЕСНОСТ Чекање на тестове, Фото Д. Цураћ

- Кренули смо из Бањалуке на одмор, план нам је био да неколико дана проведемо у Требињу, а потом да одемо у Црну Гору. Били смо одустали од путовања у Бечиће, нисмо у ствари знали како можемо прећи границу, али ево сада када је све враћено, одлучили смо да се тестирамо и који дан проведемо тамо - испричао је један од Бањалучана који је чекао резултате теста у Требињу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)