БУДУЋИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ХРВАТСКЕ: Милошевић није више председник СНВ-а

Танјуг

22. 07. 2020. у 17:16

БУДУЋИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ХРВАТСКЕ: Милошевић није више председник СНВ-а

Фото: Фејсбук

СРПСКО народно веће усвојило је оставку председика тог већа Бориса Милошевића ради одласка на место потпредседника нове хрватсксе владе.

Милошевић сматра да је преузимањем нове дужности једини логичан потез да место председника СНВ-а препустити некоме ко ће се моћи да се посвети раду у том већу.

”С места председника СНВ-а одлазим након само годину дана мандата. Тај период су обеележиле криза и епидемија корона вируса која је зауставила велики број добрих програма и моје интензивније бављење самом организацијом. С друге стране, управо нас је то подстакло да одрадимо значајан посао хуманитарног карактера на терену, што је препознао велики број људи којима смо помогли”, рекао је Милошевић.

Поносан је, каже, на реакцију СНВ-а, а радује га и то што је у његовом мандату покренуто неколико пројеката, пре свега оснивање културних центара у Ријеци и Осијеку.

Функцију председника СНВ преузеће заменице Милошевића Анета Владимиров и Драгана Јецков до изборне скупштине која ја сазвана за 5. септембар, пренео је портал хрватског недељника Новости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)