ПУКАО ДАЛЕКОВОД ИЗМЕЂУ ГРЧКЕ И АЛБАНИЈЕ? Сумња се да је ово узрок хаоса који је завладао регионом због нестанка струје

Novosti online

21. 06. 2024. у 15:55

ПОСЛЕ драме која је трајала неколико сати широм региона због нестанка електричне енергије, ситуација је почела да се стабилизује. Тим поводом огласили су се и надлежни из Хрватске.

ПУКАО ДАЛЕКОВОД ИЗМЕЂУ ГРЧКЕ И АЛБАНИЈЕ? Сумња се да је ово узрок хаоса који је завладао регионом због нестанка струје

Д.Н.

- Утврђују се детаљи и узроци. Наше службе до сада нису утврдиле да се ради о било каквом квару код нас, а с обзиром на то да се ради о систему спојених посуда и део наше мреже је остао без напона. Већи део градова је поновно опскрбљен електричном енергијом, постоје посебне процедуре за враћање напона јер се ради о врло осетљивим стварима. Све дежурне екипе су на терену и верујем да ће сви грађани врло брзо бити снабдевени електричном енергијом. Колико знам, није реч о хакерском нападу - рекао је министар економије Анте Шушњар.

- Ово код нас догодило се тренутно. Не бих волео излетети с информација, али прелиминарно је далековод између Грчке и Албаније испао, али то је у сфери нагађања. За извештај о оваквим испадима су задужене европске агенције. Било би неодговорно да дајемо било какве предикције јер истрага по правилу траје 6 месеци. Цели енергосистем је повезан. Све јужније од Задра и Личког Осика је остало без струје. Далмација је у рату остала без струје 73 пута, но догађају се распади. У Еквадору је недавно без струје остало 18 милиона људи, или нама ближе Италија. Не верујем да би ово требало да се понови - рекао је директор Сектора за вођење електроенергетског система ХОПС-а Данко Блажевић.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО: Заиста Marsa Matrouh, или Египатски Малдиви, најтраженија овог лета!