СПОРТСКИ СТРУЧЊАК, ТЕОЛОГ И АДВОКАТ: Ко су нови хрватски министри?

ОД ТРОЈИЦЕ нових хрватских министара из редова Домовинског покрета двојица су бивши чланови ХДЗ-а, а по занимању су спортски стручњак, теолог и адвокат који нема никакво политичко искуство. Реч је о Анти Шушњару који води Министарство економије, а у владу је ушао из адвокатског друштва „Поточњак и Шушњар“. Дипломирани је правник који је радио и на случајевима стечаја, спацијалиста за трговачко право, рођен у Мостару.

СПОРТСКИ СТРУЧЊАК, ТЕОЛОГ И АДВОКАТ: Ко су нови хрватски министри?

Фото: Н. Фифић

Теолог Иван Шипић, рођен у Сињу, преузео је ново министарство демографије, а по занимању је дипломирани теолог који је радио као вероучитељ у школама. И он је био у ХДЗ-у, а у владу је ушао са положаја градоначелника Триља. Са водећом се странком „растао“ због Истанбулске конвенције, а сада има деликатан задатак уверити хрватске грађане да је боље да жене остану код куће и брину се о деци.

Трећи министар из квоте Домовинског покрета Јосип Дабро води ресор пољопривреде, а по струци је магистар кинезиологије и управник закладе Врхбосанске надбисупије. Дабро је магистрирао у Травнику на Едукацијском факултету, а пре тога је завршио школу за грађевинског техничара. Рођен је у Београду, а пре доласка у владу ние волео да се изјашњава где се све школовао. „Завршио сам студиј у Загребу“, говорио је Дабро, а није открио ни колико је дуго школовање трајало. На крају је све појаснио на Фејсбуку, рекавши да његово образовање никада није било спорно. „Три године Кинезиолошког факултета у Загребу и двије године Универзитета у Травнику ( едукацијски факултет) које је нострифицирала Агенција за знаност и високо образовања Републике Хрватске биле су довољно добре за досадашње функције које сам обнашао. Мојим бившим страначким колегама, одреда школованим на Сорбони и Харварду, одједном нису довољне“, написао је на друштвеној мрежи, а неки портали су открили да Дабро има пет семестара на Друштвеном Велеучилишту у Загребу које је одмах угашено након једне године тренерске школе и да је стекао назив „стручног приступника тренерске струке“. Након тога је дипломирао на Кинезиолошком факултету и добио диплому Универзитета у Травнику и постао „мастер опште кинезиологије“. После тога добио је још једну диплому у Травнику по којој је постао магистар кинезиологије, уз потпис ректора др. Расима Дацића и декана др. Хазима Селимовића.

Бивши ХДЗ-овац Дабро, иначе Славонац, није се никада бавио пољопривредом, а поднео је и казнену пријаву против садашњег шефа, премијера Андреја Пленковића, оптуживши га да омогућава илегалну имиграцију. Оптуживао је и бивше страначке другове за разне малверзације са земљиштем, аматерски се бави и борилачким спортовима, а љубитељ је фолка и српских певача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

КОНАЧНО РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НЕСТАЛОГ АВИОНА: Годинама се ништа није знало, а сада је уследио шок (ВИДЕО)

ПЕДЕСЕТ три године након што је приватни авион са пет мушкараца нестао у снежној ноћи у Вермонту, стручњаци верују да су пронашли олупину давно изгубљеног млазњака у језеру Шамплејн у Северној Америци.

12. 06. 2024. у 17:14

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

ДЕЛЕГАЦИЈА Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили су данас годишњи састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе након што је посланик хрватског Сабора, говорећи о Савету Европе, рекла да ће Приштина бити примљена у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.

12. 06. 2024. у 16:13

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама