ПРЕДСЕДНИШТВО БИХ У САД: На састанаку са сенатским одбором за спољне послове

Танјуг

01. 02. 2023. у 23:08

ПРВИ пут након 2005. године, сви чланови председништва БиХ у истом тренутку бораве у главном граду Сједињених Америчких Држава где су данас одржали састанак са члановима Одбора за спољне послове америчког Сената.

ПРЕДСЕДНИШТВО БИХ У САД: На састанаку са сенатским одбором за спољне послове

FOTO RTRS

Повод за долазак у САД био је позив на традиционални молитвени доручак који организује амерички Конгрес.

Састанак са члановима сенатског одбора за спољне послове трајао је дуже него што је било предвиђено, а Жељка Цвијановић, председавајућа Председништва БиХ оценила је да је то показатељ заједничких интереса, а не неслагања, преноси Глас Америке (ВОА).

Док међу члановима Председништва БиХ постоји декларативна, вербална сагласност о потреби прикључења Европској Унији, прикључење НАТО савезу је према наводима ВОА, било тачка неслагања и мишљења су подељена по енитетској линији.

-Сви желимо да имамо добру сарадњу са НАТО, ту нема дилеме, али када је у питању чланство, став Републике Српске је из познатих разлога да немамо сви исту потребу за тим, рекла је Цвијановић.

Бошњачки члан Председништва Денис Бећировић не дели мишљење Цвијановићеве и тврди да је "НАТО пут Босне и Херцеговине већ давно договорен у стратешким документима" које ће БиХ, као правна држава, наставити да следи и у будуће.

-Ко жели да оспори пут БиХ у НАТО тај мора да дође у парламент БиХ и предложи измене Закона о одбрани, па ако то буде усвојено онда можемо да мењамо и политику према НАТО, рекао је Бећировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И СИ? Цео свет прича о украјинском мировном плану, а сада се огласио Кремљ