НАГРАДА РАЗБИЈАЧУ ЋИРИЛИЧНИХ ТАБЛИ: Зоран Милановић одликовао Томислава Јосића из Вуковара (ВИДЕО)

Ј. КЕРБЛЕР, од сталног дописника “Новости” - ЗАГРЕБ

11. 05. 2022. у 21:24

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић доделио је одликовање Томиславу Јосићу који се ”прославио” разбијањем ћириличних табли у Вуковару.

НАГРАДА РАЗБИЈАЧУ ЋИРИЛИЧНИХ ТАБЛИ: Зоран Милановић одликовао Томислава Јосића из Вуковара (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Загребачки ”Јутарњи лист” пише да је Јосић одликован "Редом хрватског тролиста" за послебне заслуге стечене у рату, а био је и шеф самопроглашеног Штаба за одбрану хрватског Вуковара.

Да апсурд буде већи, Јосић је правоснажно осуђен на казну од 7.000 куна због вређања Милановићевог оца, који је пре осам година поднео приватну тужбу против њега.

Због разбијања ћириличних табли у Вуковару Јосић је прво осуђен на осам месеци затвора, условно на две године, а касније му је смањена казна на шест месеци, условно на годину дана. На телевизији је јавно вређао Зорана Милановића и његово оца, изјавивши ”какав отац, такав син”.

Обављао је и дужност председника Савета за бранитеље вуковарског градоначелника Ивана Пенаве и противио се начину како су припадници националних мањина могли да гласају на изборима.

- Сви који су чинили страшне злочине нису процесуирани, сви су аболирани и мало ко је за Вуковар одговарао. Дозволили смо Србији да суди некакве ратне злочине у Београду - тврди Јосић, уз нагласак да је ”број Срба у Вуковару и након новог пописа становника проблем”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БУЛЕВАР ВУДРОА ВИЛСОНА: Све што вам треба на једном месту, у срцу Београда

БУЛЕВАР ВУДРОА ВИЛСОНА: Све што вам треба на једном месту, у срцу Београда

ГРАДЕЋИ најмодерније насеље у Србији и претварајући десну обалу Саве у драгуљ српске престонице, Belgrade Waterfront није заборавио да сачува сећање на стари Београд и укаже поштовање бројним историјским личностима које су својим бесмртним делима уградиле себе у темеље наше земље, наше слободе и културе.

21. 02. 2024. у 16:00

Коментари (0)

ДЕДА МУ БИО КРАЉ АФРИЧКОГ ПЛЕМЕНА: Невероватна животна прича убијеног ММА борца Стефана Савића