СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ЗОРАНА МИЛАНОВИЋА: Породица Зец добила одштету, шта још треба?

Танјуг

07. 12. 2021. у 17:35

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић је коментарисао комеморацију поводом убиства српске породице Зец у Загребу пре 30 година и рекао да је остатак породице позван у владу, добили су одштету и упитао шта још треба.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ЗОРАНА МИЛАНОВИЋА: Породица Зец добила одштету, шта још треба?

Председник и премијер Хрватске

На питање треба ли неко из државног врха да дође на комеморацију, Милановић је одговорио питањем "треба ли неко да дође у Хрватску Дубицу, где се без помпе обележавају страдања седамдесет људи који су смакнути", пренели су хрватски медији.

Рекао је да нема ништа против да једна улица у Загребу добије назив по Александри Зец.

Убиство породице Зец, оца, мајке и 12-годишње ћерке једно је од најсрамнијих поглавља новије хрватске историје, а починитељис у били припадници специјалних полицијских јединица, који су ослобођени због процедуралне грешке. Брату и сестри Александре Зец, који су преживели сакривени у кући је 30. априла 2004. исплаћена једнократна новчана подршка.

У ноћи 7. децембра 1991, на загребачкој Трешњевци, тачније у Пољаничкој улици на кућном броју 22, припадници Мерчепове јединице упали су у дом загребачке породице Зец. Отац је убијен у кући, а Александра и мајка су одведене на Адолфовац на Сљемену, где су такође ликвидиране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)