ЖЕЛИ САМО ДА ИЗГЛЕДА КАО ВРШЊАЦИ: Дечаку (10) из Бихаћа потребна и друга операција очних капака

Novosti online

03. 12. 2021. у 23:30

Наила Јакуповића, 10-годишњег дечака из Бихаћа, од рођења прате проблеми с очним капцима, који су спуштени и ограничавају његов вид, а како би се извео оперативни захват у Београду неопходно је прикупити новчана средства.

ЖЕЛИ САМО ДА ИЗГЛЕДА КАО ВРШЊАЦИ: Дечаку (10) из Бихаћа потребна и друга операција очних капака

Фото: Принтскрин

Дечакова мајка Анела рекла је како је он у болници “Свети вид” у Београду пре две године подвргнут операцији и да су хирурзи тада оперисали умртвљени очни живац и дечаку проширили зенице, а све је резултирало побољшањем његовог видног поља.

– Наил каже како од тада много боље види, јер је раније имао изузетно ограничено видно поље. Сада треба урадити подизање очних капака и естетски захват – каже дечакова мајка.

Према њеним речима, прва операција је коштала око 6.000 марака и такође је плаћена захваљујући новчаним средствима која су прикупљена у хуманитарној акцији.

Иначе, јавност је о судбини овог дечака сазнала пре неколико година, када је гостовао у неколико телевизијских емисија и одушевио својом интелигенцијом.

Наилови родитељи су незапослени

Приликом контроле написао чак и једну казну, а појединим возачима је прогледао кроз прсте уз упозорење да поведу више рачуна о својој опреми. Казао је тада да би једног дана, од свега највише, желео бити полицајац. Његову жељу да, бар на један дан, буде полицајац испунили су припадници Управе полиције УСК. Донели су му полицијско одело и опрему и кренули на радни задатак. 

Изашао је Наил на терен, зауставио неколико возила, проверио имају ли зимску опрему, али и исписао једну казну за непоседовање зимских гума. Наил није имао милости. Возачу је приговорио због старости аутомобила, лоших гума и непоседовања зимске опреме. Након што је обавио део дневног задатка с представницима Управе полиције, запутио се у Управу полиције, где је предао извештај.

Иначе, проблеми с очним капцима муче дечака од рођења, а његова највећа жеља је да изгледа попут осталих вршњака, што је могуће само уколико се подвргне оперативном захвату. Наилови родитељи су незапослени и једва састављају крај с крајем, а поред Наила имају још двоје деце.

Сви који желе помоћи дечаково лечење више информација могу добити од његове мајке на телефон 062 563 212, преноси Аваз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)