НАСТАВЉА СЕ СУКОБ ОКО ЦЕНЕ РАФАЛА! Пленковић поручио: Милановић трачари и замајава хрватску јавност

Novosti online

03. 12. 2021. у 20:39

ПРЕМИЈЕР Хрватске Андреј Пленковић прозвао је данас председника те земље јер је раст цене купљених борбених авиона "рафала" назвао скандалом, па је Зорану Милановићу поручио да "очигледно не зна, не прати, не чита и сада замајава хрватску јавност пола године касније".

НАСТАВЉА СЕ СУКОБ ОКО ЦЕНЕ РАФАЛА! Пленковић поручио: Милановић трачари и замајава хрватску јавност

Фото: Танјуг

- Он је имао прилику да суделује у процесима, није суделовао, сада еx-пост након што је уговор потписан настоји, не знам, коментарисати да је необично да када се набавља војна опрема овог типа да, ако је нешто цена била у јануару 2020. да ће доћи досво јеврсне индексације у отплати рата која се ради по једној формули како се ради за нас кад је реч о послу с Француском, тако би се радило између Француске и неке друге земље или пак и Хрватске и неке треће земље да смо изабрали - рекао је Пленковић новинарима у Црној Гори.

Подсећамо Зоран Милановић је прошлог петка је рекао да је раст цене купљених француских борбених авиона која с 990 милиона евра иде према 1.2 милијарде евра скандал.

Са друге стране, Андреј Пленковић истиче да је склопљен "нормалан посао".

- Шта је суштина, да хрватска јавност схвати. Оно што ћемо коначно отплатити биће у правом износу новца цена од 999 милијуна евра на дан понуде. То је цела суштина и реч је о једној једноставној индексацији, ПДВ плаћамо сами себи - додао је премијер.

Изјаву председника Милановића назвао је трачем. 

- Према томе, све су то трачеви оних који би желели, ваљда из љубоморе, да доведу у питање сјајан посао јачања ХРЗ-а и хрватске војске - рекао је Пленковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)