ПЛЕНКОВИЋ О ПРОТЕСТИМА ПРОТИВ КОВИД МЕРА: Притестовати је добро, али се морају поштовати чињенице око короне

Танјуг

02. 12. 2021. у 21:37

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић рекао је данас у Осијеку, коментаришући протесте против ковид-потврда, да је добро протестовати, али да се ситуација око ковид-потврда мора свести на чињенице, јер се не уводи обавезна вакцинација.

ПЛЕНКОВИЋ О ПРОТЕСТИМА ПРОТИВ КОВИД МЕРА: Притестовати је добро, али се морају поштовати чињенице око короне

Фото: ЕПА

Он је додао и да је махнуо демонстрантима који су били окупљени испред ХНК, пренела је Хина.

Пленковић је учествовао на свечаној седници Градског већа Града Осијека поводом обележавања Дана Града, а пред зградом осјечког ХНК били су они који се противе цовид-мерама.

-Махнуо сам им, поздравио сам их. Живимо у демократији, протестовати је добро, наравно да постоје теме око којих се не можемо сви сагласити, али оно што је важно да ствар у вези ковид-потврда сведемо на чињенице - немамо обавезну вакцинацију нити то намеравамо да уведемо у овој фази, рекао је Пленковић у изјави за новинаре.

Ковид-потврде омогућују људима који из овог или оног разлога, некада и здравственог, не желе или не смеју да се вакцинишу, да се тестирају и тако нормално функционишу и долазе у све просторије на које се режим ковид-потврда односи, додао је.

Поновио је да не мисли да су "брзи тест и мала ватица" разлог за бурне протесте, већ обрнуто, да би управо они који не желе да се вакцинишу требало да подрже ову меру јер тако право избора долази до изражаја.

-То је оно што је битно у демократији и већину тих протеста доживљавам искључиво као политикантску тему где је део људи увучен у пуно ширу утакмицу која има политички циљ. То је јасно као дан свакоме и ко не прати политику. Сви су се разоткрили, нема ту неке дилеме, оценио је премијер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!