ВЕШАЛА ЗА "ХРВАТСКЕ ИЗДАЈНИКЕ": Хрватски антиваксери дејствују са интернет-странице, регистроване у Русији

Ј. Кеблер, од сталног дописника Загреб

02. 12. 2021. у 13:30

У СВЕОПШТЕМ лудилу антиваксера у Хрватској, врхунац је интернет-страница "Хрватски издајници" која позива да се "пронађу издајници", пре свега они који се залажу за вакцинисање.

ВЕШАЛА ЗА ХРВАТСКЕ ИЗДАЈНИКЕ: Хрватски антиваксери дејствују са интернет-странице, регистроване у Русији

Зоран Милановић и Андреј Пленковић, Фото ХИНА

Страница је регистрована у Русији, а у логу странице су вешала.

Први на списку овог стравичног сајта је хрватски премијер Андреј Пленковић, уз назнаку да га "плаћају Сорош, Бил Гејтс и разни масони да уништи Хрватску", а следи попис од 263 имена. Други на листи је председник државе Зоран Милановић, уз позив да се одлучи "јеси са нама или њима", па следе министар здравства Вили Берош, позната лекарка Алемка Маркотић, главни епидемиолог Крунослав Цапак, али и бројни новинари који се заузимају за вакцинисање.

На листи је и бискуп Мате Узинић, један од ретких хрватских бискупа који се јасно изјаснио о потреби вакцинисања, као и супруга Зорана Милановића, епидемиолошкиња Сања Мусић Милановић. Наводно је и учитељица Бернарда Југ из једне основне школе позвала људе да испуњавају морбидну "анкету" хрватских издајника, а реч је о просветној радници која је до сада у више наврата агресивно бранила антиваксере.

Упркос свему томе и даље предаје ученицима, иако се грчевито противи и ношењу маски у школама, а сада тражи и "хрватске издајнике". Уз навођење имена на тој морбидној страници тражи се да анкетари ставе и податке "издајника" ако их знају, од тога где станују, који им је број мобилног, које аутомобиле возе и са ким су у сродству. "Молимо вас претражите или унесите податке који недостају, да их МИ, НАРОД можемо пронаћи и судити им по Божјем и Природном закону, хвала вам свима, Слободним Људима", пише на страници.

ЛЕКАРИ ОТВОРИЛИ ИСТРАГУ

ЈЕДИНО су стручна удружења лекара отворила истрагу о томе који су лекари учествовали у протесту, да би се против њих поднеле тужбе за одузимање лиценце. "Такве колеге су својим јавним иступима ставиле своју лиценцу на коцку, јер ако се не придржавају стручних смерница и не признају научна сазнања и напредак, онда за њих нема места раду и здравственом систему", каже др Леонардо Бресан, шеф удружења болничких лекара Приморско-горанске жупаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)