ОСЛОБОЂЕНИ КРИВИЦЕ ЗА ПРОДАЈУ ЈЕФТИНЕ СТРУЈЕ: Санадеру једна ослобађајућа пресуда за корупцију

Новости онлине

12. 11. 2021. у 19:33

ВРХОВНИ суд делимично је потврдио ослобађајућу пресуду загребачког Жупанијског суда према којој су некадашњи премијер и председник ХДЗ-а Иво Санадер и предузетник Роберт Јежић ослобођени кривице за продају јефтине струје Јежићевој фирми Диокију на штету Хрватске електропривреде (ХЕП).

ОСЛОБОЂЕНИ КРИВИЦЕ ЗА ПРОДАЈУ ЈЕФТИНЕ СТРУЈЕ: Санадеру једна ослобађајућа пресуда за корупцију

Архива Новости

Суд је саопштио да је преиначио ослобађајућу пресуду Жупанијског суда у Загребу и одбио оптужницу за једно кривично дело подстицања на злоупотребу положаја и овлашћења против двојице оптужених, а потврдио првостепену ослобађајућу пресуду за друго кривично дело подстицања на на злоупотребу положаја и овлашћења против оптужених.

Највиши суд сматра да је првостепени суд правило закључио да није доказано да су Санадер и Јежић подстакли на злоупотребу положаја и овлашћења у међувремену преминулог суоптуженика Мравка који је својим исказом теретио бившег премијера и предузетника.

Притом други испитани сведоци, а ни документација у спису не потврђују исказ Мравка, који је током поступка преминуо и није могао бити испитан, пренели су хрватски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз